Hosszujeva in Avstralke do rekorda

Foto: EPA
Foto: EPA
Madžarska plavalka Katinka Hosszu je na olimpijskih igrah v Riu s časom 4:26,36 dosegla svetovni rekord in zlato odličje na 400 m mešano.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA Katinka Hosszu Rio 2016 Madžarska šampionka Katinka Hosszu je bila v finalu zelo prepričljiva, saj je zasledovalke pustila daleč za sabo, obenem pa je za 2,07 sekunde izboljšala prejšnji rekord Kitajke Ye Shiwen, s katerim je ta slavila pred štirimi leti na OI v Londonu.

Srebro je dobila Američanka Maya DiRado (4:31,15), bron pa je šel v roke Španki Mireii Belmonte Garcii (4:32,39).

Rekordne tudi Avstralke         

Avstralke Emma McKeon, Brittany Elmslie, Bronte Campbell in svetovna rekorderka Cate Campbell so v zadnji končni odločitvi prvega plavalnega dne v štafeti na 4 x 100 m prosto ubranile zlato in prav tako postavile svetovni rekord (3:30,65), Avstralec Mack Horton (3:41,55) je osvojil zlato kolajno na 400 metrov prosto, Japonec Kosuke Hagino (4:05,06) pa na 400 metrov mešano.

V nedeljo bodo imeli od Slovencev svoje prve nastope v olimpijskem bazenu Anja Klinar, Tjaša Vozel in Anže Tavčar.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.