Hotham je prva okrepitev Olimpije

Foto: Žurnal24 Scott Hotham je prva okrepitev Tilie Olimpije za sezono 2011/12. (Foto: Facebook
Potem ko so pred časom zvestobo zmajem v novi sezoni obljubili Matej Hočevar, John Hughes in Domen Vedlin, je Hannu Järvenpää pod svoje okrilje pripeljal tudi prvega novinca, Kanadčana Scotta Hothama.
Oglej si celoten članek

Scott Hotham, ki šteje 26 let, bo v Ljubljano prišel konec julija, ko se bo zbralo celotno moštvo zmajev. Podpisal je enoletno pogodbo. Prihaja iz hokejske družine. Tudi njegov oče Greg Hotham je bil profesionalni hokejist, ki je zbral 230 nastopov v ligi NHL za Toronto Maple Leafs in Pittsburgh Penguins v prvi polovici 80 let. Scott je večino svoje kariere preigral v Severni Ameriki. Leta 2000 jo je začel v dresu Couchiching Terriers v kanadski mladinski ligi OPJHL, kjer je bil izbran za najboljšega novinca moštva. Dobre igre so mu že naslednjo sezono odprle pot v eno najboljših mladinskih lig OHL, kjer je v štirih letih igranja skupaj zbral 249 nastopov za North Bay Centennials, Saginaw Spirit, Mississauga Ice Dogs in Barrie Colts. Njegova najboljša sezona v OHL je bila 2004/05, ko je v 68 nastopih za Barrie skupaj dosegel 58 točk (12+46). Konec sezone 2004/05 je dočakal tudi svoj profesionalni debi, ko je zaigral za Rockford Ice Hogs v ligi UHL, kjer je v 12 nastopih zbral 6 podaj.

Leta 2005 se je vpisal na univerzo Saint Mary's University, kjer je uspešno prebil naslednje štiri leta. S povprečjem več kot točko na tekmo je bil vse štiri sezone med šestimi najučinkovitejšimi igralci. V sezoni 2006/07 je bil s 27 podajami tudi najboljši podajalec svojega moštva. Po zaključku univerzitetne kariere se je vrnil med profesionalce in podpisal pogodbo z moštvom Florida Everblades v ligi ECHL. V marcu 2010 se mu je ponudila priložnost zaigrati tudi v ligi AHL za Rochester Americans. Pred očmi staršev je na prvi tekmi takoj dosegel zadetek, predstavo pa je ponovil tudi naslednji večer. Skupaj je za Rochester odigral devet tekem, preden se je vrnil v Florido, kjer je tudi končal sezono. Pred sezono 2010/11 se je odločil prvič preizkusiti še v Evropi. Okrepil je norveškega prvoligaša Lilehammer in tudi tam pokazal svoje igralske sposobnosti. Z devetimi goli in 34 podajami je bil drugi najučinkovitejši branilec in eden najboljših branilcev nasploh v norveški ligi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.