Houston: Andersen menja Minga

Foto: Žurnal24 Lani je igral v Evroligi in za Barcelono. Letos bo v Houstonu in ligi NBA. David
V novo sezono vstopajo brez Yaa Minga, Rona Artesta in Tracyja McGradyja. Bo David Andersen ustrezna menjava za visokega Kitajca? Predstavljamo vam nove Houston Rockets.
Oglej si celoten članek

Potem ko so lani v prvem kolu premagali ekipo Portland Trail Blazersov in so se v drugem kolu končnice od boja za naslov prvaka poslovili šele v sedmi tekmi proti kasnejšim prvakom Los Angeles Lakersom, so Houston Rockets verjeli v to, da gredo v pravo smer. Toda niso pričakovali tega, da se bodo nad njihovim mestom zgrnili črni oblaki. Tracy McGrady bo po operaciji levega kolena izpustil začetek sezone, medtem ko je kitajski zvezdnik Yao Ming zaradi nepozdravljenega levega stopala že izgubljen za celotno sezono 2009/2010. Poleg tega pa je ekipo raket v prestopnem roku zapustil še Ron Artest, ki bo v letošnji sezoni branil barve aktualnih prvakov.

Rockets so se znašli v sila nezavidljivem položaju. Od želje po naslovu prvaka so se zdaj primorani sprijazniti z bojem za mesta, ki še vodijo v končnico. Rakete se bodo v letošnji sezoni posluževale napadalne igre, ki si jo je zamislil trener Rick Adelman. S hitrimi protinapadi in veliko podajami bodo poskušali najti prostega igralca, ki bi jim v napadu prinašal lahke koše.

Andersen pod košem menjava za Minga
V letošnji sezoni je moštvo iz Houstona v svojo ekipo iz Barcelone zvabilo Avstralca Davida Andersena, ki je podpisal dveletno pogodbo, vredno skoraj pet milijonov dolarjev. Dejstvo je, da Andersen ni Ming, toda lahko teče, kar ustreza Adelmanovi filozofiji hitre igre. Rockets v prihajajoči sezoni nimajo dovolj kakovostnih igralcev, ki bi lahko konkurirali močnim ekipam zahodne konference. Stavili bodo na napredek mlajših igralcev, kot sta Aaron Brooks in Carl Landry, obenem pa upali, da bosta Trevor Ariza in Kyle Lowry doprinesla k boljšemu razvoju mlajših igralcev.

Velik del igre v napadu bo slonel na Arizu, ki je kot zamenjava za Artesta prišel v ekipo iz Los Angelesa. Poleg Ariza navijači Houstona veliko pričakujejo od veteranov Shanea Battierja in Brenta Barryja, ki sta sposobna zadevati iz razdalje. Veliko pa bo odvisno od McGradyja, ki naj bi se vrnil ob koncu novembra. Sam pravi, da se bo vrnil še močnejši kot nekoč. Poleg tega mu letos poteče 23 milijonov dolarjev vredna pogodba, kar ga bo zagotovo dodatno motiviralo, saj si želi nove, dolgoročne pogodbe.

Vroče vprašanje
Kdo bo nadomestil Minga?
Najbrž nihče, toda tega Rockets ne smejo pokazati nasprotnikom. Vodilni možje Raket so po poškodbi Minga v klub pripeljali Andersena, poleg njega pa bo praznino pod košem skušal zapolniti Chuck Hayes, ki pa zaradi svoje višine (198 cm) ne more biti prvi center ekipe. Poleg Andersena in Hayesa je v moštvu še Joey Dorsey, ki se kot novinec sicer ni izkazal, a je v poletni ligi pokazal dobro igro, ki bi ga v prihajajoči sezoni lahko uvrstila v začetno petorko.

Pozor na novinca: Jermaine Taylor 32. izbor nabora
Branilcu (193 cm) ne primanjkuje samozavesti in želje po doseganju košev, še posebej izza črte za tri točke. Rakete, ki jim trenutno primanjkuje plina, bodo potrebovale Taylorja, ki bi hitro napredoval in pokazal vsaj tako dobre predstave kot v poletni ligi (povprečno 11 točk na štirih tekmah).

Prišli: Trevor Ariza (LA Lakers), David Andersen (Barcelona), Pops Mensah-Bonsu (Toronto)

Odšli: Ron Artest (LA Lakers), Dikembe Mutombo (upokojitev)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.