Hram slavnih bogatejši za več legend

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kitajec Yao Ming ter Američana Shaquille O'Neal in Allen Iverson so novi člani košarkarskega hrama slavnih v Springfieldu.
Oglej si celoten članek

Poleg nekdanjih zvezdnikov v severnoameriški ligi NBA so v hram slavnih vstopili še štirikratna prvakinja v WNBA Sheryl Swoopes, sodnik Darrell Garretson, trener univerzitetnega moštva Michigan State Tom Izzo in njegov kolega John McLendon ter lastnik moštva Chicago Bulls Jerry Reinsdorf, posmrtno pa sta v hram vstopila ena od pionirjev resne košarke Zelmo Beaty in Cumberland Posey.

Yao Ming je pred prihodom v NBA, kjer je med letoma 1997 in 2002 igral za Houston, branil barve Šanghaja. Štiriinštiridesetletni O'Neal je štirikrat slavil v ligi NBA, trikrat z jezerniki iz Los Angelesa in enkrat z Miamijem, 15-krat pa je igral na tekmi zvezdnikov v NBA. V svoji dolgoletni karieri je igral tudi za Orlando, Phoenix, Cleveland in Boston. Iverson je v svoji karieri devetkrat nastopil na tekmi zvezdnikov in bil štiri sezone najboljši strelec lige, najboljše igralske čase pa je doživel v dresu Philadelphie.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.