Hrastnikova v snegu do bronaste medalje na SP

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ženska preizkušnja je v Leogangu v bližini Salzburga potekala v zares zahtevnih razmerah.
Oglej si celoten članek

Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik je na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Leogangu osvojila bronasto kolajno v spustu. V nemogočih razmerah in celo sneženju na vrhu je zaostala le za svetovno prvakinjo Švicarko Camille Balanche in Francozinjo Myriam Nicole, ki je bila srebrna.

Na vrhu proge je snežilo, na tehnično zahtevnih delih ter v gozdnem predelu pa je bilo ogromno blata, zaradi česar so številne tekmovalke obtičale ali padle.

Hrastnikova je morala po zaključku svoje vožnje, v kateri je enkrat za nekaj časa pristala na tleh, čakati na tekmice, ki so imele še precej več težav. Hrastnikova je v cilj prišla kot druga s časom 5:25,392, kar je bilo skoraj 14 sekund počasneje od prve favoritinje Nicolove.

Slednja je padla in izgubila precej časa, vožnja brez napak pa je uspela Balanchevi, ki je na koncu za tri sekunde prehitela Francozinjo in osvojila naslov svetovne prvakinje, prvega tovrstnega za Švico.

Kasneje sta bili hitri tudi Avstralka Tracey Hannah in Francozinja Marine Cabirou, ki pa sta na spolzkih vejah in globokem blatu večkrat padli in ostali brez možnosti za kolajno. Hrastnikova pa je s tem ohranila mesto na odru za zmagovalke za prvo slovensko medaljo na prvenstvu v Leogangu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.