Hrbet izdal Zupana - brez EP

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Če je še v torek Božidar Maljković med pozitivnimi rečmi v pripravah izpostavil dejstvo, da ni večjih poškodb, je že naslednji dan prinesel drugačno podobo. Postalo je namreč jasno, da krilni center Miha Zupan ne bo mogel potovati na evropsko prvenstvo zaradi težav s hrbtom. "Molimo, da bo ostalo pet centrov," pravi Maljković.
Oglej si celoten članek

Po dolgotrajnejših težavah s hrbtom je danes postalo jasno, da reprezentančni krilni center Miha Zupan ne bo mogel potovati na evropsko prvenstvo v Litvo, ki se začenja čez točno dva tedna. Zupan, čigar stanje hrbta je bilo v zadnjem času zelo spremenljivo, je v torek skupaj z reprezentančnim zdravnikom, dr. Slobodanom Macuro, opravil pregled z magnetno resonanco v Ljubljani, ki je pokazala poškodbe, zaradi katerih bo moral košarkar Spartaka iz Sankt Peterburga izpustiti EuroBasket 2011. Košarkarska zveza Slovenije je 28-letniku v želji, da čim hitreje okreva in se pripravi na novo klubsko sezono, ponudila možnost, da, z izjemo tekem v Španiji, ostane na pripravah slovenske reprezentance, kjer bo pod vodstvom zdravstvene službe do poti v Litvo opravljal rehabilitacijo po posebnem programu.

Božidar Maljković, selektor Slovenije:

"Za nas je škoda, da ima Zupan že nekaj časa te težave, a moram povedati, da je junaško stisnil zobe in s tem dal primer vsem igralcem, starim in mladim, kako se trenira in nosi dres Slovenije. Kar se nas tiče, je vedno dobrodošel, saj se je vedel profesionalno. Zdaj nam ostaja pet centrov in le v zvezde lahko gledamo in molimo bogu, da bi jih ostalo pet."

Miha Zupan, slovenski reprezentant:

"Moja poškodba hrbta, ki me je bolel že dalj časa, ni tako huda, kot je najprej izgledalo, a vseeno se, žal, ne bom mogel udeležiti evropskega prvenstva. Terapija traja od dva do tri tedne, ko naj bi bil nared za igro. Poškodba prihaja v nepravem trenutku, saj ne bom mogel pomagati reprezentanci, a vsem skupaj želim, da izpolnijo cilje in se na EP zavihtijo na čim boljše mesto. Jaz bom zagotovo z vsem srcem navijal."

Slobodan Macura, reprezentančni zdravnik:

"Težave z Zupanovim hrbtom trajajo že dalj časa, stanje se je izmenično popravljalo in slabšalo, pred dvema dnevoma pa so bile bolečine takšne, da smo se odločili za magnetno resonanco ledvenega dela hrbtenice. Ugotovili smo znake obrabe na medvretenčnih ploščicah v spodnjem delu hrbtenice, od katerih ena izmed vretenčnih ploščic med petim ledvenim in prvim križnim vretencem nekoliko utesnjuje živec na desni strani. Zaradi tega smo se odločili za konzervativno terapijo z vajami. Rehabilitacija bo trajala od dva do tri tedne, zaradi česar smo Zupana izgubili za evropsko prvenstvo, a upamo in verjamemo, da ga bomo pripravili za tekmovalne napore v klubu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:24 17. Avgust 2011.

    L5 S1 to pa ni dobro...škoda, škoda....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.