Hrpeljci izstopili

Foto: Žurnal24 Gold Club
Neverjetno, toda žal resnično. Slovenska prva liga bo še tretjo sezono zapored končala osiromašena za enega predstavnika. To je hrpeljsko-kozinski klub, ki je nastopal večinoma z mladinci.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Izstop novogoriškega kluba

Rokometni klub Hrpelje-Kozina je najverjetneje končal z nastopi v prvoligaški konkurenci slovenskega moškega državnega prvenstva. Predsednik kluba Igor Mlinarič je namreč Združenju rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) poslal izjavo o nepreklicnem odstopu iz združenja. V vodstvu MIK 1. lige se bodo sicer trudili, da bodo klub prepričali v nadaljnje igranje v državnem prvenstvu, bržkone pa se bo slej ko prej ponovila usoda Velike Nedelje in Nove Gorice, ki sta tekmovanje v elitni slovenski ligi predčasno končali predlani oziroma lani.

 
 

Člani so sklep o prostovoljnem izstopu sprejeli predvsem na podlagi rezultatov odigranih tekem, finančnih in drugih razlogov.

RK Hrpelje-Kozina

 
"Na podlagi 13. člena ZROPS z današnjim dnem nepreklicno prostovoljno izstopamo iz združenja rokometnih prvoligašev 1. A moške rokometne lige Republike Slovenije. Sklep o izstopu je bil sprejet na izrednem občnem zboru Rokometnega kluba Hrpelje-Kozina dne 29. 9. 2008. Člani so sklep o prostovoljnem izstopu sprejeli predvsem na podlagi rezultatov odigranih tekem, finančnih in drugih razlogov," so v obvestilu za javnost zapisali predstavniki kluba Hrpelje-Kozina. Slednji se je v finančnih težavah znašel po odhodu glavnega sponzorja Gold Cluba oziroma njegovega lastnika Lorisa Požarja. V prvih treh krogih je doživel tri prepričljive poraze, kar ne čudi preveč, saj so njegov kader sestavljali anonimni igralci, tisti, ki so se v klub vrnili s posoje, in mladinci. Trener Bojan Mahnič je sicer napovedoval pošten boj do konca, vendar so se klubske oblasti očitno odločile drugače. Morda je tako celo bolje, saj nenehni porazi s 30 zadetki in več za mlade igralce pomenijo pravo frustracijo in jih lahko precej ovirajo v športnem razvoju.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.