Hrvaška do zlate kolajne

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hrvaški strelec Josip Glasnović je na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil odličje zlatega leska v trapu. Hrvat je po dodatnem finalnem razstreljevanju premagal Italijana Giovannija Pelliela, bron pa je osvojil Britanec Edward Ling. Boštjan Maček je končal na 22. mestu.
Oglej si celoten članek

V veliki finale so se uvrstili sami izkušeni strelski velemojstri in nosilci številnih odličij z največjih tekmovanj, izjema je le dokaj neizkušeni Ahmed Kamar iz Egipta. Po uvodnih petnajstih strelih je breme velikega finala prvi občutil Italijan Massimo Fabrizzi. Dvakratni svetovni prvak in nosilec srebrnega odličja s poletnih olimpijskih iger pred štirimi leti v Londonu je prav začetniško grešil in osvojil končno šesto mesto, v razstreljevanju za tekmo za bronasto odličje pa je Britanec Edward Ling ukanil Kamarja, nato pa v njem dokaj zanesljivo premagal še olimpijskega prvaka iz Pekinga 2008 Čeha Davida Kosteleckyja.

V prvem delu finala sta se najbolj izkazala Hrvat Josip Glasnović in sloviti Italijan Giovanni Pellielo, sicer nosilec dveh srebrnih olimpijskih odličij iz Aten 2004 in Pekinga 2008 ter bronastega iz Sydneyja 2000. V rednem finalnem delu sta oba zgrešila po dva strela, v četrti seriji razstreljevanja pa je Pellielo ustrelil v prazno, starejši od bratov Glasnović pa potrdil prvo mesto. Z zmago je dosegel svoj največji uspeh ter prevzel "štafetno olimpijsko palico v trapu" od rojaka Giovannija Cernogoraza, olimpijskega zmagovalca pred štirimi leti iz Londona.

Najstarejši slovenski tekmovalec na letošnjih igrah v Rio de Janeiru je na dvodnevni tekmi v petih serijah zadel 113 od skupno 125 letečih tarč. Zanj je bil to drugi olimpijski nastop, pred štirimi leti v Londonu je zasedel sedmo mesto in za las zgrešil uvrstitev v veliki finale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.