Hrvaška Nemčiji speljala velikega talenta! Nosil bo kockasti dres!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mladi nemški reprezentant bo po novem nastopal za hrvaško reprezentanco.
Oglej si celoten članek

Hrvaška nogometna reprezentanca je v preteklosti v tujini odkrila že mnogo nogometnih draguljev, ki so se zaradi hrvaških korenin odločili igrati za domovino svojih prednikov.

Zdaj pa bi se prav lahko legendarnim Josipu Šimuniću, Robertu in Niki Kovaču, Ivanu Rakitiću ter še enemu velikemu talentu, ki trenutno igra za Red Bull Salzburg, Luki Sučiću, pridružil še komaj 19-letni Igor Matanović, ki se je odločil, da ne bo več branil barve Nemčije, temveč bo nastopal za Hrvaško.

Foto: Profimedia Igor Matanović

Hrvaška nogometna zveza (HNS) naj bi se mesece trudila, da bi zvabila mladega napadalca St. Paulija v svoje vrste, zdaj pa ji je končno uspelo in Matanović bo tako na voljo selektorju reprezentance U-21 Igorju Bišćanu že za naslednjo reprezentančno akcijo, potem ko je nekdanji trener ljubljanske Olimpije nedolgo nazaj razkril, da gre za velikega talenta, katerega bi si resnično želel imeti v kadru.

Matanović je sicer igralec nemškega velikana Eintracht Frankfurta, trenutno pa si kot posojen igralec nabira izkušnje pri St. Pauliju, za katerega je nastopal že v mlajših selekcijah pred svojim prestopom k Eintrachtu.

Pred dvema sezonama je "eksplodiral" v mladinski ekipi St. Paulija, ko je na 12 tekmah zabil prav toliko zadetkov, njegov talent pa so opazili tudi pri Nemški nogometni zvezi, tako da je bil reden član U-17, U-18 in U-19 nemških reprezentanc.

Foto: Profimedia Igor Matanović

V letošnji sezoni pa se mu po vrnitvi v St. Pauli ni izšlo vse po željah, saj je v 2. nemški Bundesligi resda zbral kar 19 nastopov, a v sezoni, katero mu je močno zaznamovala tudi poškodba, v igro prihaja predvsem s klopi, tako da je igral vsega skupaj 566 minut, tekom katerih še ni zadel, zbral pa je dve asistenci.

Je pa zato poln hvale na račun svojega kar 194 centimetrov visokega napadalca športni direktor Eintrachta Markus Krösche, ki je pred začetkom sezone zanj odštel pol milijona evrov ob dogovoru, da letošnjo in naslednjo sezono Matanović ostane na posoji pri svojem bivšem klubu.

Foto: Profimedia Igor Matanović

"Igor je zelo talentiran nogometaš, tehnično nadarjen in fizično močan. Je zelo velik talent ogromnega potenciala, za njegov razvoj pa je pomembno, da čim več igra. Zato ga je bilo najbolje pustiti v matičnem klubu na posoji, ker lahko tako pomaga ambicioznemu drugoligašu, obenem pa bo tako naredil pomembne korake v razvoju," je status Matanovića pojasnil Krösche.

Matanović, ki ima korenine v Kotor Varošu v osrednji Bosni in Hercegovini (tako kot tudi Mateo Kovačić), od koder so se starši preselili v Nemčijo, bo tako postal še drugi nadarjeni nogometaš iz Bundeslige, ki bo v zadnjem času okrepil hrvaško mladinsko reprezentanco, potem ko zanjo nastopa že nogometaš druge in občasno tudi prve ekipe münchenskega Bayerna Gabriel Vidović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.