Hrvaški huligani napadli Grke

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Privrženci grškega Paoka so bili v Zagrebu, kjer v sredo njihove ljubljence čaka obračun Evropske lige proti Dinamu, deležni peklenskega sprejema. Huligani so namreč napadli njihov avtobus.
Oglej si celoten članek

Skupina hrvaških huliganov je v torek v Zagrebu napadla avtobus s privrženci grškega nogometnega kluba Paok. Po prvih policijskih informacijah je bilo v napadu nekaj poškodovanih, policija pa je nekaj razgrajačev, ki so zažgali avtobus, pridržala.

Hrvaški portal 24sata poroča, da se je napad zgodil okrog 13.10 v naselju Novi Zagreb, avtobus pa naj bi prevažal Paokove VIP-goste. Potem ko so huligani razbili okna, so na avtobus, kjer je bilo okrog 40 ljudi, vrgli še bakle.

"Policisti, ki so spremljali avtobus, so razbili nekaj oken, da bi potnike izvlekli iz njega. Nekateri pa so sami poskakali ven. Prizor je bil grozen, kaj takega se v Zagrebu ne bi smelo dogajati," je za 24sata dejal očividec, ki je želel ostati anonimen. Omenjeni hrvaški vir poroča še, da je bilo troje ljudi poškodovanih in so pomoč poiskali v bolnišnici. "Ko pridete k nam, z vami ravnamo kot z gospodi, vi pa z nami kot z živalmi. Vi ste norci," so besneli navijači Paoka in kazali krvave fascikle in ožgane jakne. Ponje je kasneje prišel avtobus.

Avtobus se je ustavil, pred nami pa je bil kombi. Naenkrat se je pojavila skupina zamaskiranih moških, ki so začeli razbijati in čez okna vrgli tri bakle. Zajela nas je panika, ker nismo mogli odpreti vrat, zato smo razbili okna.
Grški potnik na avtobusu

Nekaj storilcev so policisti takoj ujeli, preiskava pa še poteka. Požar je pogasilo devet gasilcev. Tomislav Mačinko, ki je pri Dinamu odgovoren za odnose z javnostmi, je potrdil, da pravzaprav ne gre za Paokove navijače: "Po dogovoru obeh klubov in Uefe je prihod Paokovih navijačev prepovedan, tako kot je bilo z našimi na prvi tekmi. Napadeni so bili prijatelji kluba." Član Paokove uprave Spiros Milioridis je za grški portal sport24 izjavil, da so bili na avtobusu tudi novinarji in klubski delavci.

Grški navijači so sicer v Zagreb dopotovali na tekmo Evropske lige. V sredo se bosta na Maksimirju pomerila Dinamo in Paok.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.