Hrvaški junak v Bayern

Foto: EPA
Foto: EPA
Odlični hrvaški napadalec Mario Mandžukić, ki je na evropskem prvenstvu zabil tri zadetke, bo kariero nadaljevali pri nemškem velikanu Bayernu, je potrdil igralčev agent Ivan Cvjetković.
Oglej si celoten članek

"Klical me je Karl-Heinz Rummenigge (predsednik Bayerna, op. a.), da so se z Wolfsburgom dogovorili vse potrebno. Zelo smo veseli, ker smo izpeljali prestop. To je najboljši in logični korak v karieri Marija," je odmevni prestop Maria Mandžukića iz Wolfsburga v največji nemški klub, Bayern München, potrdil igralčev agent Ivan Cvjetković.

Priljubljeni Mandžo je z bavarskim velikanom podpisal za štiri sezone, v enem letu pa bo v žep pospravil štiri milijone evrov. Wolfsburg bo v zameno za odhod Hrvata prejel 13 milijonov evrov odškodnine (četrti najdražji Hrvat za Modrićem, Ćorluko in Eduardom). Preden vse vpletene strani tudi uradno potrdijo prestop, mora Mandžukić le še uspešno prestati zdravniški pregled.

Drugi najbolje plačani Hrvat

Super Mario bo z letno plačo v višini štirih milijonov evrov postal drugi najbolje plačani hrvaški nogometaš. Pred njim je s pol milijona višje letne plače le Darijo Srna (Šahtar). Ob morebitnem prestopu iz Tottenhama pa bo omenjeno dvojico bržkone presegel Luka Modrić.

Iz Slavonskega Broda do Münchna

Mandžukić, ki se je dokončno uveljavil na letošnjem Euru, je kariero začel v Slavonskem Brodu pri Marsonii, nato ga je pot peljala k Zagrebu, od tam pa k mestnemu tekmecu Dinamu. Leta 2010 je sledil sedem milijonov evrov vreden prestop v Wolfsburg, kjer se Mandžukić dolgo ni znašel, dokončno pa se mu je odprlo v zadnji sezoni (skupno pri Volkovih: 64 tekem, 25 zadetkov, 13 podaj). Veliki Bayern bo za Mandžukića peti klub v profesionalni karieri.

Ćarli k Biliću v Moskvo

Branilec hrvaške nogometne reprezentance Vedran Ćorluka je zapustil vrste angleškega prvoligaša Tottenhama in bo kariero nadaljeval pri ruskem prvoligašu Lokomotivi iz Moskve, ki ga bo po novem vodil hrvaški trener Slaven Bilić. Potem ko je Ćorluka uspešno prestal zdravniški pregled, je v sredo v Moskvi podpisal triletno pogodbo. Novi trener ruskega kluba in do konca Eura selektor "vatrenih" Bilić je vztrajal, da se moštvu pred novo sezono pridruži tudi hrvaški branilec. Ćorluka se bo novi sredini priključil že na pripravah v Sloveniji. Ćorluka je za Tottenham odigral 81 tekem in zabil en gol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.