Hrvaški navijači razgrajali v Avstriji

Foto: EPA hrvaška huligani
Hrvaški nogometni navijači se na sinočnjih povratnih kvalifikacijskih tekmah Evropske lige niso pokazali v lepi luči.
Oglej si celoten članek

Potem ko so navijači Hajduka v Splitu dopoldan napadli angleške navijače Evertona, tako da je eden končal v bolnišnici, je o izgredih poročala tudi avstrijska policija, ki je po tekmi v St. Pöltnu aretirala tri osebe.

Obračun v Splitu Navijač Evertona pristal v bolnišnici

Na stadionu v St. Pöltnu je gostoval hrvaški Osijek. Osijek je sicer zmagal z 1:0, kar pa je bilo premalo na napredovanje v skupinski del evropske nogometne lige, saj je na prvi tekmi doma izgubil z 1:2. V skupinskem delu bo igrala dunajska Austria.

Nekaj minut pred zadnjim sodnikovim žvižgom je namreč v četrtek zvečer na stadionu policija posredovala in pri tem uporabila solzivec. Hrvaški navijači so želeli obračunati z navijači vijoličastih, tako da je hujši izgred preprečila policija, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa.

Kot je sporočila policija, je približno 15 navijačev Osijeka na stadionu NV Arena pred avstrijskim sektorjem čakalo in želelo obračunati z nasprotnikovimi navijači, po zraku so leteli plastenke, pločevinke in tudi kamni. Zaradi upiranja je policija aretirala tri navijače, med katerimi sta bila dva hrvaška in en avstrijski, še proti 14 pa je uvedla kazenski postopek in jih napotila k sodniku za prekrške, od tega je bilo 13 hrvaških.

Austria in Osijek sta tekmo odigrala v St. Pöltnu, ker je dunajski stadion Ernsta Happla zaseden zaradi sobotnega koncerta tudi v Avstriji priljubljenega angleškega pop glasbenika Robbieja Williamsa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:12 26. Avgust 2017.

    To nima več nič veze z sportnim obnašanjem ampak z vandalizmo in nekulturnimi maminimi mazeki, ki jih niso znale boljše …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.