Hrvaški selektor ostro napadel zvezo

Foto: EPA
Foto: EPA
V hrvaški rokometni izbrani vrsti je prišlo do neljubega pretresa zaradi spora med selektorjem in vodstvom zveze.
Oglej si celoten članek

Rokometna reprezentanca Hrvaške je na olimpijskih igrah v Riu, tako kot Slovenija, izpadla v četrtfinalu. Čeprav so Hrvati pred tem pod vodstvom Željka Babića na evropskem prvenstvu osvojili bronasto medaljo, se je po Riu selektorju močno zatresel stolček.

Predsednik Hrvaške rokometne zveze (HRS) Tomislav Grahovac je v sredo izjavil, da je nezadovoljen z rezultati v Riu in je najavil, da se bo na predvidenem sestanku vodstva zveze s selektorjem, ki je na sporedu v soboto, razpravljalo o Babićevem statusu. To je trenerja očitno tako razjezilo, da je ponudil odstop in pri tem odprl dušo.

"Vse od mojega prihoda na mesto selektorja sem občutil veliko nezaupanje v moje sposobnosti in kompetentnost, vsaka moja odločitev se je analizirala, moje delo so pod vprašaj postavljali celo ljudje, ki za to nimajo nobenih kompetenc. V takšni neugodni atmosferi sem začutil, da ne morem kakovostno doprinesti h uresničitvi lastnih idej in skupnih ciljev. Okrog pravega cilja (ena medalja v štiriletnem ciklusu in zlato na EP 2018 na Hrvaškem) je nastala zmeda. Kljub velikemu uspehu in osvojitvi bronaste medalje na EP na Poljskem 2016 so se sumi v moje delo nadaljevali, razmišljanja glavnih na zvezi pa so prerasla v javno poniževanje mene in mojih sposobnosti. Zaradi takšnega odnosa se počutim zelo slabo, da ne rečem, da se počutim izdanega," je v pismu HRS, ki ga je objavil portal Index.hr, zapisal Babić, sicer nekdanji trener Krškega.

Babić se je ob tem zahvalil vsem strokovnim sodelavcem in igralcem in se opravičil vsem, ki bi jih njegov zapis lahko užalil. Očitno bodo Hrvati tako morali iskati novega selektorja, Babić pa se je poslovil na svoj način.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.