Hrvaški župan sramotno nagradil mladega šampiona

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Politiki športnike radi izkoristijo za promocijo. A včasih bi bilo bolje, da bi ostali v ozadju.
Oglej si celoten članek

Pred kratkim je bilo v Španiji mladinsko svetovno prvenstvo v dviganju uteži. Na njem se je izkazal 17-letni Hrvat Nikola Todorović, ki je z državnim rekordom pokoril vso konkurenco v svoji kategoriji.

Po vrnitvi v domači Vukovar je Todorovića, seveda pred številnimi objektivi, sprejel župan Ivan Penava, nekoč kandidat za predsednika vsemogočne stranke HDZ. 

"Žarometi morajo biti usmerjeni na Nikolo in druge mlade športnike, v katere se gotovo splača vlagati. Že kot zelo mladi dosegajo izjemne svetovne rezultate," je pred novinarji dejal Penava.

Nato je župan Todoroviću predal kuverto z nagrado. V njej je bil darilni bon za 300 kun (malce več kot 40 evrov) za eno od lokalnih športnih trgovin. Lepa nagrada za kakšen srečolov, manj primerna za svetovnega prvaka.

Za nameček je moral Todorović v Španijo potovati brez finančne podpore mestne občine ali hrvaškega olimpijskega komiteja, kot razlog so bile navedene finančne težave.

Tako se zagovarja Župan v avstrijskem bordelu - s službeno kreditno kartico

Hrvaški novinarski kolegi so ob novici dodali, da vukovarski mestni svetniki vsak mesec prejmejo 1000 kun nagrade, ne glede na (ne)udeležbo na sejah.

Za dobrih 40 evrov si novopečeni svetovni prvak najbrž ne bo mogel kupiti niti enega kosa opreme za svoj šport, morda kakšne nogavice. 

"Bolje bi bilo, da mu ne bi dali ničesar. Zakaj mu niso dali občinske športne štipendije?" je za 24sata dejal Todorovićev trener Milan Kordić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:22 16. Julij 2022.

    ja no, če bi pa dobil nov avto recimo pa bi se vsi spet zgražali, kako mu lahko občina, ki …

  • 19:30 15. Julij 2022.

    Kdor ni z majhnim zadovoljen tudi z velikim ne bo

  • 12:54 15. Julij 2022.

    štipendije so rezervirane za hdz sinove.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.