Hrvat ostal brez EP, ker je cepljen enkrat, drugi 'pičen' kar štirikrat

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ni izpolnil zahtev.
Oglej si celoten članek

Hrvaška rokometna reprezentanca je pred evropskim prvenstvom ostala brez Verona Načinovića. Rokometaš francoskega Montpellierja na prvenstvu stare celine ne bo smel zaigrati, ker še ni bil dvakrat cepljen.

Sin nekdanjega dolgoletnega člana Celja Pivovarne Laško Alvara Načinovića se je doslej cepil enkrat, ob tem pa je že prebolel koronavirus. Drugega cepljenja še ni opravil, ker je minilo premalo časa med prvim in drugim odmerkom. Čeprav ima tako veljavno covid potrdilo, na EP ne bo zaigral, saj po pravilih EHF lahko nastopijo le dvakrat cepljeni igralci.

Pri hrvaški izbrani vrsti imajo sicer še en zanimiv primer. Gre za vratarja Ivana Pešića. Ta je bil kot član beloruskega Meškov Bresta že dvakrat cepljens cepivom Sputnik, a bo zdaj moral v Nemčiji, kjer igra, ponovno dvakrat pred injekcijsko iglo. V Nemčiji namreč Sputniku ne priznavajo status cepiva.

Evropsko prvenstvo, ki ga gostita Madžarska in Slovaška, se bo začelo 13. januarja, Hrvatje bodo igrali v skupini C s Srbijo, Francijo in Ukrajino.

Slovenija bo v Debrecenu nastopila v skupini A proti Severni Makedoniji, Danski in Črni gori. Izbranci Ljubomirja Vranješa se bodo v sredo na prijateljski tekmi pomerili s Hrvati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:37 29. December 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.