Hrvat podprl Nadala: "To je bila voda na mlin Đokoviću."

Foto: Epa rafael nadal
Polemika na lanskem Wimbledonu je prireditelje najslavnejšega teniškega turnirja na svetu prisilila v spremembo pravila.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković je lani v dvodnevnem polfinalu Wimbledona premagal Rafaela Nadala in se kasneje dokopal do četrte lovorike na sveti travi.

Tenisača sta takrat odigrala enega najboljših obračunov sezone, ki ga je z 10:8 v petem nizu dobil srbski tenisač.

Polfinale se je začel v petek, tenisača pa sta do 23. ure, ko se po pravilih All England Cluba mora zaključiti tekmovalni program, odigrala tri nize. Dvoboj se je končal pod streho osrednjega igrišča, kar je bilo, kot se je izkazalo, ključnega pomena za nadaljevanje.

V soboto sta se polfinalista vrnila na igrišče, dvoboj pa se je kljub sončnemu vremenu nadaljeval pod zaprto streho. Pravilo, ki danes ne velja več, je namreč velevalo, da se morata oba tenisača ob nadaljevanju dvoboja strinjati z odpiranjem strehe.

Foto: Epa novak đoković

Đoković je temu nasprotoval, ker so mu "indoor" pogoji bolj pisani na kožo kot Nadalu. Mnogi so trdili, da je bil Španec oškodovan, saj je tenis šport na prostem, stehe pa bi se morali, razen če gre za "indoor" turnir, posluževati le v primerih slabega vremena.

A pravila so pač pravila in Đoković jih je znal izkoristiti v svoj prid.

Nepošteno Nadal kritičen do Wimbledona: "To si dovolijo samo oni."

Tudi to je eden od razlogov, zakaj je bil Nadal pred začetkom letošnjega turnirja tako kritičen do prirediteljev, ki so mesto drugega nosilca dodelili Rogerju Federerju, čeprav je ta na lestvici uvrščen na tretje mesto. 

Wimbledon, ki se pri določanju nosilcev poslužuje posebne formule, pri čemer poleg osvojenih točk na lestici ATP upošteva tudi rezultate na travnati podlagi, je s tem otežil Nadalovo pot do tretje zmage v All England Clubu, kjer ni slavil vse od leta 2010.

Da je bil Španec oškodovan, je prepričan trenutno drugi najboljši hrvaški tenisač Marin Čilić, finalist Wimbledona iz leta 2017.

"Ne Đoković ne Federer (Roger, op. a.) si v polfinalu ne želita igrati z Nadalom. Lahko se ponovi lanski scenarij in se bosta z Novakom spet srečala v polfinalu. Tisto je bil eden najboljših obračunoh vseh časov," je povedal Čilić.

"Hvala bogu, da so spremenili pravilo. To je turnir na prostem in ni bilo prav, da je streha ostala zaprta. To je bila voda na mlin Đokoviću. Če bi bil jaz na Novakovem mestu, bi verjetno storil isto, kar bi imel tako večje možnosti za zmago. Na srečo so to pravilo ukinili," je dodal Hrvat.

Dotaknil se je tudi Nadalove kritike o formuli za določanje nosilcev. "V uporabi je že veliko let in je del tradicije. Jaz sem napredoval s 16. na 13. mesto, kar je dobro zame. Težko je reči. So pozitivne in negativne plati. Danes ni več tako kot v preteklosti, ko so se peščeni specialisti s težavo prebijali skozi prvi ali drugi krog. Vsi znajo igrati na travi, zato se strinjam z njim, da bi nosilce lahko določili zgolj na podlagi lestvice," je dodal nekdanji zmagovalec OP ZDA.

Foto: Epa marin čilić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:30 30. Junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.