Hrvati izločili ZDA

Foto: Žurnal24 Marin Čilić je Hrvaški prigral odločilno točko.
Znani so vsi polfinalisti Davisovega pokala. V polfinale so se uvrstile reprezentance Hrvaške, Izraela, Španije in Češke. Veliko presenečenje so pripravili Izraelci, ki so izločili Ruse.
Oglej si celoten članek
Češka teniška reprezentanca je pripravila presenečenje in s skupnim izidom 3:2 v četrtfinalu Davisovega pokala premagala lanske finaliste Argentince. V polfinalu se bo pomerila s Hrvaško, ki je ugnala 32-kratne prvake ZDA. Še bolj so navdušili Izraelci, ki so že v soboto izločili Ruse in se bodo za finale "udarili" z ekipo Španije. Češka izbrana vrsta je iz nadaljnjega tekmovanja pred domačimi navijači v Ostravi izločila lanske finaliste Argentince, potem ko je v razburljivem četrtfinalu odločilno točko domačim priigral Radek Štepanek s 7:6 (5), 6:3 in 6:2 premagal Juana Monaca. To je veliko razočaranje za Argentince, ki so pred tem poravnali razmerje moči in prvi dvoboj dobili, ko je Juan Martin del Potro gladko s trikrat po 6:4 premagal Tomaša Berdycha.

Čehi se bodo v polfinalu od 18. do 20. septembra pomerili s Hrvaško, ki je v Poreču ugnala reprezentanco ZDA. Tretjo, odločilno točko je Hrvaški v prvem dvoboju dneva priigral Marin Čilić, ki je po dveh urah in 42 minutah igre s 6:3, 6:3, 4:6 in 6:2 premagal Jamesa Blaka.

V Tel Avivu so outsiderji Izraelci po sanjskem vikendu že po dveh dnevih izločili dvakratne zmagovalce Davisovega pokala Ruse, saj so si priigrali neulovljivo prednost 3:0. Danes je Dudi Sela za edino rusko točko predal dvoboj proti Igorju Andrejevu, Harel Levy pa je s 6:4, 4:6, 7:6 (2) ugnal Igorja Kunicina.

V sredozemskem letovišču Marbelli so branilci naslova Španci potrebovali pet dvobojev, da so ugnali "žilave" Nemce, ki so po zmagi drugega loparja Nemčije Philippa Kohlschreiberja s 6:4, 6:2, 1:6, 2:6 in 8:6 nad Fernandom Verdascom izenačili na 2:2. Španski kapetan je odločilni dvoboj zaupal nekdanjemu prvemu igralcu sveta Juanu Carlosu Ferreru, ki je upravičil zaupanje in trikrat s po 6:4 gladko ugnal Andreasa Becka. Španci se bodo v polfinalu pomerili z Izraelci.

Izidi četrtfinala teniškega Davisovega pokala, svetovna skupina (2):

Marbella, Španija:
Španija : Nemčija 3:2

Ramat Hasharon, Izrael:
Izrael : Rusija 4:1

Ostrava, Češka:
Češka : Argentina 3:2

Poreč, Hrvaška:
Hrvaška : ZDA 3:1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.