Hrvati med največkrat testiranimi

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodna teniška zveza (ITF) je predstavila seznam testiranj za preprečevanje dopinga v letu 2014. Med testiranimi osem Slovenk in Slovencev.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Mednarodne teniške zveze (ITF) je bilo v letu 2014 opravljenih 3529 dopinških testov. Tenisači in tenisačice, ki se morajo povabilu antidopinške komisije odzvati tako med turnirji kot v času izven tekmovanja, so razdeljeni v tri skupine: 1-3 testiranja, 4-6 testiranj in 7 ali več testiranj.

Med največkrat testirane sodita hrvaška tenisača Ivan Dodig in stari dopinški grešnik Marin Čilić, zmagovalec OP ZDA, ki se je pred dvema letoma izgovoril na stranski učinek glukoznih tablet. Arbitražno sodišče za šport ga je takrat oprostilo, zmanjšalo prepoved nastopanja in mu povrnilo izgubljene točke na spornih turnirjih. Kljub temu je Čilić ostal pod budnim očesom programa za preprečevanje dopinga, saj je v letu 2014 opravil več kot 14 testiranj.

Podobna usoda je doletela tudi njegovega rojaka Ivana Dodiga, poleg hrvaških pa na vrh seznama sodijo še franoski tenisači (Jeremy Chardy, Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils). Več kot 14 testov so v preteklem letu opravili tudi Roger Federer, Novak Đoković in Andy Murray, medtem ko je Rafael Nadal opravil enega do tri teste manj.

Klepačeva in Srebotnikova najbolj oblegani

Na seznamu testirancev so tudi slovenski predstavniki, med katerimi prednjačita Andreja Klepač in Katarina Srebotnik:

Polona Hercog (1-3 testiranja)
Dalila Jakupović (1-3)
Blaž Kavčič (1-3)
Andreja Klepač (4-6)
Tadeja Majerič (1-3)
Petra Rampre (1-3)
Blaž Rola (1-3)
Katarina Srebornik (4-6)

Slovenski tenisači in tenisačice so vsa testiranja opravili med turnirji na ATP oziroma WTA Touru, medtem ko jih antidopinška komisija izven tekmovanja ni obiskala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.