Hrvati menijo, da so jih ogoljufali

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V soboto je hrvaški veslač Damir Martin brez zlata ostal za nekaj milimetrov, Hrvaški olimpijski odbor (HOO) pa je napovedal pritožbo, saj naj bi bil razplet sumljiv.
Oglej si celoten članek

Razplet v veslaškem enojcu bi bil težko bolj tesen. Šele po ogledu fotofiniša so zlato dodelili Novozelandcu Maheju Drysdalu, srebro pa Hrvatu Damirju Martinu.

A HOO se ni sprijaznil z omenjenim vrstnim redom. Njegov predsednik Zlatko Mateša je predsedniku Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasu Bachu in predsedniku Mednarodne veslaške zveze Jean-Christophu Rollandu poslal dopis, v katerem poziva, naj neodvisni strokovnjaki še enkrat pogledajo posnetek celotne tekme in samega finiša.

HOO v dopisu dodaja, da je pripravljen iti tudi na Športno arbitražno sodišče (CAS), v kolikor bo to potrebno za zaščito interesov hrvaških športnikov.

Splet poln teorije zarot

V hrvaški javnosti mnogi dvomijo v zmago Novozelandca, na spletu so se pojavile številne fotografije, ki naj bi dokazovale "prevaro" in podarjeno zmago Novozelandcu.

Eden od spletnih komentatorjev je priložil dve fotografiji: eno med dirko, drugo v fotofinišu. Pri fotografiji tik pred ciljno črto je številka 4 (to je nosil Mahe) raztegnjena, medtem ko na fotografiji iz sredine proge ni in to naj bi bil dokaz goljufije.

Presodite sami ...

Foto: Facebook veslanje Damir Martin Mahe Drysdale Rio 2016 fotofiniš

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 10:04 17. Avgust 2016.

    Da niso slučajno vpleteni tudi neprijatelji zlovenci. Kdor se kaj spozna na fotografijo mu je popolnoma jasno, da je zmagal …

  • 19:21 14. Avgust 2016.

    A sabor še ni sprejel soglasne odločitve, da ne priznavajo odločitve sodnikov?

  • d
    15:02 14. Avgust 2016.

    odjebi smrad hrvaski

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.