Hrvati ogorčeni: Angleži, kje je fair play?

Foto: Epa Dinamo
Na Hrvaškem niso bili navdušeni nad potezo angleških nogometašev.
Oglej si celoten članek

Dinamo je v zadnjem kolu skupinskega dela lige prvakov pred domačimi gledalci z 1:4 klonil proti Manchester Cityju. Ob zmagi Atalante v gosteh pri Šahtarju so Zagrebčani padli celo na četrto mesto v skupini in tako ostali brez evropske pomladi.

A dvoboj na Maksimirju se je začel povsem po željah pristašev Dinama. Njihovi ljubljenci so namreč povedli, vodstvo, ki bi jih peljalo v osmino finala, pa zadržali do 34. minute. Takrat so gostitelji zahtevali, da gostje izbijejo okroglo usnje z zelenice, saj sta na igrišču obležala dva nogometaša Dinama, slovenski reprezentant Petar Stojanović na sredini igrišča, v šestnajstercu pa Emir Dilaver.

Vendar je City nadaljeval z akcijo, Gabriel Jesus pa je nato zadel za 1:1. Domači nogometaši so bili besni, enako tudi navijači na prepolnih tribunah, vendar Otočani niso kršili napisanih pravil, sodnik pa tako ni imel razloga, da bi zadetek razveljavil.

Na Hrvaškem je po tekmi obstajal občutek, kaj pa če... Nekateri mediji so obsodili potezo zvezdniških gostov. "Bomo zapisali tudi tako, da nas razumejo Angleži: Fantje, kaj pa fair play?" so se tako spraševali pri 24sata.hr. Njihovo razmišljanje je naletelo na številne komentarje, ti pa so bili precej deljeni.

Foto: 24sata.hr Dinamo

"To vsekako spada v fair play. Sodnik ne more reagirati v takšni situaciji. Ampak z dvema igralcema na tleh, modri niso uspeli pokriti tekmecev," je v studiu HRT dejal strokovnjak za sojenje Mario Strahonja.

Pri Indexu so poudarili, da ni pravila, ki bi določil, da morajo Angleži žogo poslati z igrišča, povzeli pa so tudi zapise v nekaterih angleških medijih. "Dinamo ima poškodovanega igralca, ampak City igra naprej. Mahrez je z levo nogo poslal žogo v kazenski prostor, Gabriel pa jo je pospravil v mrežo. To bo kontraverzno," so ob komentiranju v živo zapisali pri The Sunu.

Tudi pri BBC-ju so opazili, da na tleh ležita Dilaver in Stojanović, a za njih ni bilo nič spornega. "Dilaver je padel, čeprav ni bilo hujšega kontakta z Jesusom. Prav je bilo, da so nadaljevali z igranjem. In kar je pomembnejše, tako je mislil tudi sodnik," so presodili pri BBC.

Povsem drugače je reagiral ESPN: "Gol in škandal v Zagrebu. Jesus je izenačil, ko je bil nasprotnik na tleh. Medtem ko je Jesus slavil zadetek, so Dinamovi igralci obstopili sodnika in mu marsikaj povedali."

"Nisem videl igralce, ki so ležali na tleh, bili so za mojim hrbtom, zato jih nisem mogel videti. Rad bi se opravičil, ker tega nisem opazil," je sicer po tekmi dejal Jesus, ki je sicer v nadaljevanju tekme zabil še dva zadetka.

"Prvi gol Cityja? Videl sem ga tako kot vi, zagotovo pa bi morali boljše reagirati. Ko vam tako izpade osrednji branilec, bi moral luknjo v obrambi zakrpati nekdo iz sredine. Ne vem, ali njihovi igralci niso videli, da sta na tleh dva naša igralca, ali pa tega niso želeli videti, ne verjamem pa, da so vse skupaj odigrali z neko namero," je na novinarski konferenci sicer dejal trener Dinama Nenad Bjelica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:24 13. December 2019.

    Kako lepo in mirno bo brez divjakov z Bakana ! Milina ! Tako tudi mora biti ! Če se ne …

  • 08:30 12. December 2019.

    kje je fair-play če bbb razbijejo pol mesta...goveda...tud če jim odpišeš en gol so še vedno pušili ko majmuni ustaški

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.