Hrvati po sramoti raztrgali svoje košarkarje

Foto: Profimedia filip krušlin
Hrvaški košarkarji so si privoščili veliko blamažo.
Oglej si celoten članek

Kockasti so v tretjem krogu kvalifikacij za SP 2019 v Zadru pred 6500 gledalci nepričakovano izgubili z Romunijo (54:56). Po tretjem zaporednem porazu (0-3) imajo samo še teoretične možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu.

Hrvaški mediji dan po tekmi pišejo o veliki sramoti. "Dno dna hrvaške košarke," so prispevek naslovili na spletnem portalu 24sata.hr. Hrvaški mediji so si enotni, da je njihova košarkarska reprezentanca na najnižji točki doslej.

"Po dveh porazih smo čutili pritisk. Odziv zagotovo ni bil pravi. Pričakovali smo zmago. Imeli smo premalo razpoloženih igralcev. Dobro je igral samo Hrvoje Perić. Met z razdalje nam ni služil. Romunija je odigrala dobro tekmo. To je bilo dovolj za zmago," je povedal hrvaški reprezentant Fran Pilepić.

"Met je bil katastrofalen. Težko je zmagati, če zadeneš dve, zgrešiš pa 24 trojk. Res ne vem. Kot da bi bil obroč začaran. Zgrešili smo veliko odprtih metov," je dodal Pilepić.

Po porazu se je povečal pritisk na hrvaškega selektorja Ivico Skelina, ki pa za zdaj ne razmišljao o odstopu. "To morate vprašati zvezo," je odvrnil hrvaškim kolegom. "Ne odločam o svoji usodi. Nisem se sam imenoval, ne bom se sam odstavil," je dodal. 

Precej več razlogov za zadovoljstvo je imela slovenska reprezentanca, ki je s 75:63 premagala Črno goro in na lestvici skupine A zaseda visoko drugo mesto.

Kvalifikacije Evropski prvaki do pomembne zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.