Hrvati prekinili sedemletno srbsko prekletstvo

Foto: EPA Hrvati so po sedmih letih uspeli ugnati Srbe.
Foto: EPA Hrvati so po sedmih letih uspeli ugnati Srbe.
V finalu svetovnega prvenstva se bosta za zlato medaljo pomerili reprezentanci Madžarske in Hrvaške.
Oglej si celoten članek

Kar sedem let so vaterpolisti Hrvaške na velikih tekmovanjih vedno znova morali priznati premoč Srbije, za nameček je slednja na zadnjih turnirjih nizala zlate medalje kot za stavo. A tokrat so "delfini" klonili (11:12), "barakude" pa so po napeti končnici končale prekletstvo.

Srečanje je bilo zelo izenačeno, le enkrat je Srbija vodila za dva gola, večinoma pa so Hrvati držali priključek in niso zaostajali za več kot zadetek. V zaključku so prešli v vodstvo in v napetem finišu vzdržali za zmago.

Najboljši strelec srečanja je bil Srb Andrija Prlainović s šestimi zadetki, za Hrvate sta po tri gole dosegla Sandro Sukno in Maro Joković.

V drugem polfinalnem obračunu je gostiteljica Madžarska na veselje številnih gledalcev pričakovano strla odpor Grčije (7:5), čeprav je slednja do zadnjih minut upala na presenečenje. 

SP v vaterpolu (polfinale):

Srbija - Hrvaška 11:12 (1:1, 4:4, 4:4, 2:3)
Prlainović 6; Sukno, Joković po 3.

Grčija - Madžarska 5:7 (1:2, 3:3, 0:1, 1:1)
Genidounias 3; Hosnyánszky, Vámos po 2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.