Hrvati že končali slovenske upe?

Foto: EPA Marko Bezjak Foto: EPA Miklavčič Foto: EPA Duvnjak Uroš Zorman Foto: EPA Jure Dobelšek Alilović Foto: Reuters Gajić Alilović Foto: Reuters Duvnjak Uroš Zorman Foto: EPA Miha Žvižej Foto: EPA Miha Žvižej
Slovenija je izgubila tudi drugo srečanje na evropskem prvenstvu v Srbiji. Po Norvežanih so varovance Borisa Deniča na kolena spravili še Hrvati in jim praktično že zaprli vrata v drugi del. Slovenci morajo za napredovanje premagati Islandijo.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaši so na letošnjem zaključnem turnirju stare celine v Srbiji drugič ostali praznih rok. Po ponedeljkovem porazu z Norvežani s 27:28 so jih v današnjem obračunu v Vršcu spravili na kolena še Hrvati. Izbranci Borisa Deniča se bodo v petek, 20. januarja, pomerili še z Islandci, tudi v primeru zmage pa je njihova uvrstitev v drugi del evropskega prvenstva v Novem Sadu pod velikim vprašajem in odvisna od razpletov drugih tekem v skupini D.

V slovenskem taboru so pred izjemno pomembnim in prestižnim sosedskim obračunom zatrjevali, da so pozabili na grenko norveško izkušnjo, prve minute pa so to le potrdile. Uvodna slovenska postava – vratar Gorazd Škof, krilna igralca Luka Žvižej in Dragan Gajič, krožni napadalec Miha Žvižej ter zunanji igralci David Špiler, Uroš Zorman in Jure Dolenec – tokrat tekmo ni odprla z 0:6, kot je to storila proti Norveški, na krilih 1500 slovenskih privržencev v dvorani Millenium v Vršcu so bili povsem konkurenčni "kavbojem", kot Hrvati imenujejo svoje rokometaše.

Slovenska obramba 6-0 je visoki hrvaški zunanji vrsti – v njej ni bilo ideologa in prvega zvezdnika Ivana Balića – povzročila kar hude preglavice, Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković in druščina so jo le stežka prebijali ter prihajali do čistih strelov. Slovenija je po vodstvu s 3:2 prvič na tekmi zaostala v šesti minuti (3:4), od tedaj naprej pa ji je uspelo le še izenačiti na 4:4.

V nadaljevanju so olimpijski prvaki iz Atlante leta 1996 in Aten leta 2004 ter svetovni prvaki s Portugalske leta 2003 vendarle uveljavili večjo izbiro kakovostnih igralcev in jim v 15. minuti ušli na štiri gole (6:10). Denič je nerazpoloženega Škofa, ki je zbral le dve obrambi, zamenjal s Primožem Proštom, v ogenj pa poslal tudi Jureta Dobelška, Petra Puclja in Davida Miklavčiča. "Sveža kri" je malce poživila igro, Slovenija je v 18. minuti znižala na 8:10, po petih minutah pa je vnovič zaostajala za štiri (9:13). Po Deničevi minuti odmora je Slovenija vendarle našla pravo smer, tri minute pred odhodom na veliki odmor je Luka Žvižej po natančnem strelu s krilnega položaja znižal na 12:13. V končnici prvega dela jim je močno padla zbranost, za sosedi so znova zaostali za štiri gole (12:16).

Slovenski rokometaši so v 33. minuti prvič na dvoboju zaostali za pet (12:17), po dveh golih Gajiča in enega Mihe Žvižeja pa so se v 35. minuti približali na dva gola zaostanka (15:17). Dvoranski sektorji s pretežno slovenskimi privrženci je "eksplodiral" v 38. minuti, ko je Miha Žvižej – ob igralcu manj na igrišču – znižal na 17:18.

Deničevi izbranci so v nadaljevanju zaigrali še bolj odločno, Gajič je z dvema zaporednima goloma – po dveh asistencah Zormana – v 43. minuti tekmo postavil v začetno izhodišče (20:20). Slovenci so Hrvatom za ovratnik dihali vse do konca tekme, kljub izjemno požrtvovalni igri pa jim ni uspelo narediti kakovostnega preskoka. "Kavboji" so jim v 50. minuti znova ušli na tri gole (23:26), tega zaostanka pa utrujenim in manj izkušenim slovenskim rokometašem vse do konca tekme ni uspelo nadoknaditi.

Evropsko prvenstvo, predtekmovanje, 2. kolo:

Skupina C:

Rusija : Francija 24:28 (11:16)

Španija : Madžarska 24:24 (11:12)

Lestvica: 1. Španija 3 točke, 2. Francija 2, 3. Madžarska 2, 4. Rusija 1

Skupina D:

Slovenija : Hrvaška 29:31 (12:16)
Gajič 8, M. Žvižej 7; Čupić 9, Lacković 6, Duvnjak 4

Islandija : Norveška 34:32 (18:20)

Lestvica: 1. Hrvaška 4 točke, 2. Islandija 2, 3. Norveška 2, 4. Slovenija 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:46 18. Januar 2012.

    zanimiva sprememba naslova iz hrvaska podcenjuje slovenijo v to da hrvaski trener pravi da niso favoriti

  • 09:46 18. Januar 2012.

    k

  • 09:25 18. Januar 2012.

    kdaj so hrvaški mediji rekli kaj o tem da podcenjujejo slovenijo<br />po tekmi z islandijo so govorili o kvalitetah slovenije …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.