Hrvatica zdržala le 57 minut

Foto: EPA
Foto: EPA
Karolina Pliškova je tretja polfinalistka OP ZDA. Pliškova je za preboj med najboljšo četverico potrebovala le 57 minut. Deseta nosilka je hrvaško najstnico, 18-letno Ano Konjuh odpihnila z dvakrat 6:2.
Oglej si celoten članek

Štiriindvajsetletna Pliškova, ki je v osmini finala premagala Američanko Venus Williams, se bo v svojem premiernem polfinalu na turnirjih za grand slam v posamični konkurenci pomerila z boljšo iz dvoboja med prvo nosilko Američanko Sereno Williams in peto nosilko Romunko Simono Halep.

Foto: EPA ana konjuh Konjuhova je po senzaciji v osmini finala, ko je izločila četrto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko, v četrtfinalu bila povsem v podrejenem položaju ter ni našla pravega odgovora na servis Čehinje. Pliškovi je vzela le štiri igre.

Pliškova je pred US opnom zmagala na teniškem turnirju WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,8 milijona dolarjev. V finalu je presenetila Nemko Angelique Kerber in ji tako preprečila prevzem prvega mesta na svetovni lestvici. Tokrat se s Kerberjevo, olimpijsko podprvakinjo, prav tako lahko hipotetično sreča šele v finalu.

Kerberjeva, ki je bila boljša od lanske finalistke OP ZDA Roberte Vinci, se bo v polfinalu zadnjega turnirja za grand slam v sezoni, pomerila z Danko Caroline Wozniacki, ki je v četrtfinalu odpravila Latvijko Anastasijo Sevastovo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.