Hrvatje so si napredovanje zagotovili v drugem polčasu

Foto: Epa
Foto: Epa
Hrvaška izbrana vrsta bo zaigrala v osmini finala.
Oglej si celoten članek

Nogometna reprezentanca Hrvaške je v zadnjem krogu skupine D evropskega prvenstva v Glasgowu premagala Škotsko s 3:1 (1:1) in si zagotovila nastop v osmini finala, medtem ko so Škoti končali tekmovanje.

"Ko smo v težkem položaju, smo vedno najboljši. Nekajkrat smo se rešili v zadnjem trenutku, tudi zdaj se bomo," so bili v zmago, ki so jo tako kot Škoti potrebovali za napredovanje, prepričani Hrvati. In napovedi tudi uresničili. Unovčili so izkušnje s tako pomembnih tekem in Škotom spet preprečili, da bi se njihova tradicija izpadov po predtekmovanjih velikih tekmovanj prekinila.

Hrvati so imeli na začetku tekme več žogo v nogah, Škoti pa so bili konkretnejši, nekajkrat so ogrozili vrata Dominika Livakovića, čeprav si izrazite priložnosti niso pripravili. So pa Hrvati izkoristili že svojo prvo.

V 17. minuti je Josip Juranović z desne strani poslal žogo pred vrata, Ivan Perišić je preskočil škotsko obrambo, zavrnil žogo do Nikole Vlašića, ta pa se je obkrožen s škotskimi branilci odlično znašel, žogo je z natančnim strelom ob desni vratnici poslal v mrežo.

Foto: epa Nikola Vlašić

Po golu se na igrišču ni veliko spremenilo. Kockasti so držali žogo v svoji posesti, Škotom niso dovolili nevarnih napadov, a obramba je v 42. minuti vendarle storila napako s slabim izbijanjem, ki so jo tekmeci znali izkoristiti, z močnim in natančnim strelom z roba kazenskega prostora je izenačil Callum McGregor. To je bil prvi škotski gol na prvenstvu.

V 50. minuti se je v ugodnem položaju znašel Joško Gvardiol, a je pokazal, da ni napadalec, pri sprejemu mu je žoga ušla, tako da je nevarnost s požrtvovalnim padcem pod noge rešil vratar David Marshall. Ta se je pri podobni priložnosti Perišića, ki se je z njim srečal iz oči v oči, izkazal tudi nekaj minut pozneje, v 59. minuti pa bi lahko zadeli Škoti, John McGinn je iz neposredne bližine poslal žogo mimo gola.

Tekma se je bržkone odločila v 62. minuti, ko je bil Perišić asistent, prvi zvezdnik ekipe Luka Modrić pa je pokazal pravo mojstrovino, od daleč je s zunanjim delom stopala zadel desni zgornji kot Marshallovih vrat.

Foto: Epa Luka Modrić

A to še ni bilo vse, v 77. minuti sta Modrić in Perišić zamenjala vlogi, prvi je bil tokrat podajalec, drugi pa strelec, po njegovem strelu z glavo je žoga zadela vratnico in se odbila v mrežo.

Do konca so Škoti napadali, imeli nekaj polpriložnosti, toda izid se ni spremenil.

Hrvaška je po treh tekmah osvojila štiri točke, enako kot Čehi, imela z njimi tudi isto gol razliko, vendar so hrvaški reprezentantje dosegli zadetek več in tako osvojili drugo mesto v skupini.

Lestvica:
1. Anglija 7
2. Hrvaška 4
3. Češka 4
4. Škotska 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.