Hrvatje že vedo za kazen

Foto: EPA
Foto: EPA
Uefa odloča o kazni za Hrvaško.
Oglej si celoten članek

Zaradi dogajanj na tekmi med Hrvaško in Češko, ko so hrvaški huligani z baklami in pretepom na tribuni za nekaj minut prekinili dvoboj, čaka Hrvate precejšnja kazen. Pri Jutarnjem listu so se o posledicah pozanimali pri Uefi, šlo naj bi za pomembno osebo pri Evropski nogometni zvezi.

"Ni možnosti, da bi bila Hrvaška vržena iz tekmovanja, šlo pa bo za visoko denarno kazen in še nekaj, najbolj verjetno je, da bo reprezentanca v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 morala odigrati še eno ali dve domači tekmi pred praznimi tribunami," so zapisali pri Jutranjem listu.

Za Hrvaško to ne bo nič novega. Eno tekmo suspenza za domače navijače že imajo zaradi incidenta s svastiko v Splitu, prav tako pa bodo brez domačih privržencev morali odigrati prvi dve tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji. Kazen bo odvisna tudi od poročila delegata, poleg bakel pa so hrvaški navijači znova obtoženi tudi za rasizem.

Član disciplinske komisije je sicer tudi predsednik NZS Aleksander Čeferin, ki ga je hrvaška nogometna zveza podprla pri kandidaturi za predsednika Uefe. Hrvatje se zato zanašajo, da bo vsaj slovenec nekoliko popustljiv. "Čeferin bi lahko bil na naši strani, pogosto obišče Hrvaško, ima hišo na Hvaru," so zapisali pri Jutranjem in dodali, da sodelovanje Davorja Šukerja v Izvršnem odboru Uefe še nikoli ni prineslo prednosti Hrvaški.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 08:55 20. Junij 2016.

    So nas kr naši izdali sami za dobro vilo na morju,veš! Sami smo sebi največji sovražniki!

  • 08:46 20. Junij 2016.

    Bravo!! Pot5em to velja tudi za ostale: rusi,angleži,mađari,turki!!!! Njih pa nebi poslal domov?? Njih nebo UEFA poslala domov sigurno NE! …

  • 00:21 20. Junij 2016.

    Pa čekite mal, zdej za državo s prebivalstvom za 3 slovenije skrbi al bo plačala 100 al 120k eurov kazni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.