Hud poraz Barce, lovorika beži iz rok

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometašem Barcelone kot kaže ne bo uspelo osvojiti španskega superpokala.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Barcelone so tri dni po slavju v evropskem superpokalu doživeli polom v Bilbau. Na prvi tekmi španskega superpokala je Athletic na domačem igrišču ponižal Katalonce z zmago s 4:0 (1:0). Barceloni se je s tem močno zamajal cilj sezone, da letos osvoji kar šest lovorik, saj bo naloga na povratni tekmi z Bilbaom vse prej kot lahka.

Ekipa okrog zvezdnika Lionela Messija je bila daleč od običajnih predstav. Po ponesrečeni potezi vratarja Barcelone Marca-Andréja ter Stegna so gostitelji nasprotno mrežo načeli v 14. minuti. Nemški čuvaj mreže je povsem nepotrebno stekel daleč iz svojih vrat in žogo z glavo na sredino igrišča odbil točno na nogo Mikela San Joséja, domači vezist pa je mojstrsko zabil z lobom za slavje v baskovski nogometni "katedrali".

V drugem delu je s klasičnim hattrickom svoje znanje predstavil še Aritz Aduriz. V 53. minuti je Daniel Alves izgubil dvoboj z navdušujočim mladeničem Sabinom Merinom na boku, od koder je na glavo Aduriza priletela podaja za gol z glavo - za katerega je Aduriz zlahka preskočil Javierja Mascherana. V naslednjih 15 minutah je baskovski napadalec zadel še dvakrat.

Tokrat si je veliko napako privoščil Alves, ki je namesto izbijanja sam zaposlil Aduriza, ta pa je ob neodločnih Marcu Bartri in Thomasu Vermaelnu zadel s pomočjo odboja od Katalonca. Neverjetna tekma je še bolj neverjetne obrise dobila v 67. minuti, ko je Alves po podaji iz kota več metrov od žoge nepotrebno trčil v enega od domačih in zakrivil še najstrožjo kazen, ki jo je za 4:0 izkoristil Aduriz.

"Moral sem narediti spremembe, ker smo imeli le tri dni, da si opomoremo. Sprejemam odgovornost za poraz," je na novinarski konferenci po tekmi dejal trener Barcelone Luis Enrique. "Razpored nam je škodoval, ker smo se šele vrnili iz Gruzije, toda to ni trenutek za iskanje izgovorov.Razpored je takšen, kakršen je. Proti Athleticu nisem še nikoli odigral lahke tekme. Čestitam jim, toda v ponedeljek bo vzdušje malce drugačno. Je povratek možen? To je bil le prvi polčas. Če je kdo, ki se lahko vrne po tem rezultatu, je to Barça."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.