Polom Red Bulla, mlademu Angležu prve kvalifikacije v karieri

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
George Russell do prvega najboljšega startnega položaja v karieri.
Oglej si celoten članek

Britanec George Russell (Mercedes) je na današnjih kvalifikacijah pred nedeljsko dirko za VN Madžarske v Budimpešti osvojil svoj prvi najboljši začetni položaj v karieri formule 1. Za njim sta v ciljno ravnino pripeljala oba Ferrarija, Španec Carlos Sainz, ki si je poleg Russella zagotovil položaj v prvi vrsti, in Monačan Charles Leclerc.

Družbo v drugi vrsti bo Leclercu delal Britanec Lando Norris (McLaren), ki je v ciljno ravnino pripeljal pred Alpinovima dirkačema, Francozom Estebanom Oconom in Špancem Fernandom Alonsom. Russellov moštveni kolega in sedemkratni svetovni prvak, Britanec Lewis Hamilton, je zasedel sedmo mesto.

Foto: Profimedia Max Verstappen

Trenutno vodilni dirkač v formuli 1 in branilec naslova, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), pa je zaradi težav z močjo bil le 10. Medtem se njegov moštveni kolega in tretji dirkač v skupnem seštevku Sergio Perez ni uvrstil med prvih 10 in bo dirko začel z 11. mesta.

Nedeljska dirka se bo začela ob 15. uri. Pred 13. dirko za točke svetovnega prvenstva na Hungaroringu ima v skupnem seštevku branilec lanskega naslova Verstappen 63 točk prednosti pred drugouvrščenim Leclercom.

Presenetljiv izbor Ne Schumacher ali Senna, to naj bi bil najboljši dirkač vseh časov F1 Težka odločitev, večkratni svetovni prvak končuje kariero

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.