Hud udarec za MB: Mendy izpušča Zulte

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Maribor se bo v četrtek ob 19. uri v Ljudskem vrtu pomeril z belgijskim Zulte Waregemom. Gre za četrto kolo Evropske lige, na prvi tekmi v Belgiji so varovanci Anteja Šimundže slavili (1:3).
Oglej si celoten članek

Slovenski prvak Maribor je proti Zulteju v Belgiji vknjižil prve letošnje točke v Evropski ligiA vijoličastim premor do četrtega dvoboja v drugoligaškem evropskem tekmovanju ni kaj prida koristil, v domačem prvenstvu so namreč v zadnjem času izgubili dve tekmi v odločilnih trenutkih (Celje in Triglav), samozavest ekipe je tako bržkone načeta. Poleg tega bo zaradi kartonov manjkal tudi Martin Milec, zato ima Ante Šimundža pred domačo tekmo tudi nekaj preglavic v igralskem kadru, predvsem na desni strani, kamor se je zdaj (začasno) preselil Aleš Mertelj. Dodatno je te dni zaradi virusa zbolel še Jean-Philippe Mendy, ki je bil v zadnjem času v vrhunski formi, na četrtkovi tekmi pa ga tako še ne bo.

"Velik 'hendikep' je, da ne bo Mendyja, bil je naš prvi napadalec, ki je držal globino, bil v formi, a mimo bolezni ne moremo, zgodilo se je preko noči. S težavo se moramo spoprijeti, v kader sem vpoklical tudi Alena Ploja in Luko Zahoviča, računali bomo na Nusmirja Fajića ... Za temi, ki jih ni, ne smemo jokati, pričakujem pozitiven odziv novincev, ki bodo dobili priložnost. Vemo, da je veliko v igri, to je tekma, na kateri se dokazujemo, moramo biti pozitivni," je povedal strateg vijoličastih Šimundža.

"Imamo dovolj izkušenj"

V napadu bo tokrat večji del bremena nosil Nusmir Fajić. "Nusmir na treningih dela dobro, ni sicer tako fizično močan kot Mendy, a na njemu je, da se dokaže. Dobil je priložnost na dveh tekmah zapored, dobil potrebno minutažo, mora se motivirati, njegov odnos na treningih je pozitiven, pričakujem veliko," je o spremembi v napadu dejal Šimundža.

Kljub slabšim predstavam ekipe v zadnjem času, je odnos igralcev do nadaljevanja sezone pozitiven. "Sama priprava je takšna kot na vsako tekmo, moramo se maksimalno zbrati, vsak posameznik zase. Dejstvo je, da imamo kadrovske težave na desnem boku, Milec je kaznovan, malo smo v težavah. Za Mendyja ne vem, kako dolgo ga ne bo, zdravniki morajo opraviti vse preiskave. Drugi fantje so pripravljeni, šli bodo 'odgarat', pričakujemo pozitivno tekmo. Belgijci bodo nedvomno igrali ofenzivno, zamenjali so le en položaj v kadru, a mi igramo doma, pred svojimi navijači. Šli bomo v tekmo zelo, zelo zrelo. Imamo dovolj izkušenj, da se jim lahko postavimo po robu," je pred jutrišnjo tekmo še dejal Šimindža.

Filipović: "Vemo, da nas čaka drugačna tekma"

Foto: Gregor Katič Maribor Rubin Kazan Evropska liga Ljudski vrt Mendy Navas

Željko Filipovič je posredoval vzdušje iz slačilnice: "Vzdušje je takšno, kot pred vsako evropsko tekmo, precej napeto, a energija je pozitivna. Vemo, da nas čaka drugačna tekma, kot je bila tista v Belgiji, vemo, da nasprotnik ne bo brezglavo napadal. Dejstvo je, da vsak poraz vpliva na samozavest, izgubili smo proti Celju in Triglavu v zadnjih minutah, a mislim, da je to za nami, osredotočeni smo le še na četrtkovo tekmo."

Tekmo bodo sodili Čehi, glavni sodnik bo Libor Kovarik, pomagala mu bosta Kryštof Mencl in Jiri Molaček. Prireditelji pričakujejo tudi 200 belgijskih navijačev, karte pa gredo za zdaj dobro v promet, nekaj jih je še na voljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.