Hud udarec za najboljšega skakalca vseh časov

Foto: Epa
Foto: Epa
Schlierenzauer je ostal pred vrati avstrijske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Strokovno vodstvo avstrijske reprezentance v smučarskih skokih v moštvo, ki bo severne sosede Slovenije predstavljalo na prvih dveh postajah novoletne turneje v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu, ni povabilo dvakratnega zmagovalca turneje štirih skakalnic Gregorja Schlierenzauerja, sta danes poročali tiskovni agenciji dpa in APA.

Schlierenzauer je rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu s 53 najvišjimi mesti, vendar se je v zadnjih letih boril s formo in rednim mestom v reprezentanci in je bil med avstrijskimi skakalci, ki so nedavno zboleli za novim koronavirusom. Do zdaj so si že vsi opomogli.

Foto: EPA Schlierenzauer Innsbruck novoletna turneja Bergisel svetovni pokal

Zmagovalec novoletne turneje štirih skakalnic v letih 2012 in 2013 ni v celoti odpisan. Morda bodo 30-letnega asa, ki je velika kristalna globusa za skupno zmago v seštevku svetovnega pokala osvojil v letih 2009 in 2013, vključili v reprezentanco za domači tekmi v Innsbrucku 3. januarja in v Bischofshofnu 6. januarja.

Schlierenzauer je najuspešnejši skakalec v svetovnem pokalu smučarjev skakalcev, a je zadnjo posamično zmago vpisal pred šestimi leti v Lillehammerju.

Več zmag ima le japonska predstavnica v ženskih smučarskih skokih Sara Takanashi, ki jih je do 9. marca letos zbrala 57.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.