Hud udarec za Slovenijo pred začetkom EP

Foto: Aleš Oblak
Foto: Aleš Oblak
Slovenska odbojkarska reprezentanca je po izenačenem boju izgubila predzadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom EP.
Oglej si celoten članek

Srbija je na pripravljalnem dvoboju zmagala s 3:2 v nizih, Slovenci so na trenutke pokazali odlično igro, a brez padcev ni šlo. Bolj kot to pa slovenski tabor trenutno skrbi poškodba Klemna Čebulja. Korošec, ki je zaradi poškodbe izpustil že prejšnje evropsko prvenstvo na Poljskem, je po tretjem nizu, po katerem je Slovenija vodila z 2:1, začutil bolečine v predelu trebuhu. Sumi se, da si je poškodoval prepono, a za zdaj uradnih podatkov o tem še ni.

"Ne morem dajati izjav, ker se mi mudi k zdravniku na pregled," je po tekmi dejal sprejemalec, ki je bil do takrat najboljši mož v ekipi, nato pa ga je zamenjal Žiga Štern. Tudi on ni igral slabo, a reprezentančnega kolega vendarle ni mogel stoodstotno nadomestiti.

"Trenutno ne vemo, za kaj gre, upamo, da s Čebuljem ni nič hujšega. Treba je videti, kako resno je vse skupaj, potem pa karkoli napovedovati. Vsekakor sva jaz in tudi Alen Šket tu, da ga v primeru resne poškodbe zamenjava, kolikor se pač da," je dejal starejši od bratov Štern, ki poraz proti Srbiji pripisuje večji borbenosti tekmecev.

Foto: Aleš Oblak Dejan Vinčić, Jan Kozamernik

"Pokazali so več želje, požrtvovalnosti, menim, da jim je njihova igra v obrambi prinesla zmago. V ključnih trenutkih so bili res odlični. A tudi mi nismo bili slabi. Menim, da smo v dobri formi, odpraviti moramo le še malenkosti," meni Štern, katerega brat Tonček bo očitno tudi na evropskem prvenstvu glavna trenerjeva izbira na mestu korektorja, Mitja Gasparini namreč v igro vstopa le občasno.

Podobno kot Štern razmišlja tudi organizator igre Gregor Ropret, ki tekme sicer ni začel, a je ob koncu prvega niza zamenjal Dejana Vinčića, nato pa odigral skoraj vso tekmo. "Že nekaj časa se nam dogaja, da imamo obdobja, ko kažemo popolno igro, in obdobja, ko pride do padca. Padci sicer pridejo pri vsaki ekipi, toda pri nas trajajo predolgo. Štiri, pet izgubljenih točk zaporedoma si na taki ravni nikakor ne smemo dovoliti, saj jih tako vrhunske ekipe, kot je Srbija, do konca niza ne zapravijo. Posebno v skrajšanem nizu ne. Že nekaj časa se trudimo, da to odpravimo, proti Srbiji še nismo. Verjamem pa, da bomo na evropskem prvenstvu rasli iz tekme v tekmo, da bomo tudi to odpravili, potem pa nas bo težko ustaviti. Danes smo videli ogromno pozitivnih stvari," je po porazu Srbi razmišljal Ropret.

Foto: Aleš Oblak Odbojkarska reprezentanca

Slovenski podajalec opozarja še na eno stvar, ki v slovenskem taboru veča optimizem. "Pričakujem, da nam bodo na evropskem prvenstvu pri odpravljanju teh padcev močno pomagali navijači. Tudi danes so sicer bili, a ne v takem številu, kot bodo na prvenstvu. Navijači nam bodo zagotovo pomagali v temnih trenutkih, da se prej izkopljemo iz težav. Oni bodo zagotovo naš osmi igralec," je prepričan Brezovčan.

Da je padcev preveč, meni tudi libero v slovenski ekipi Jani Kovačič. "V splošnem smo lahko zadovoljni s predstavo. Srbija je prav tako ena od favoritinj prvenstva, mi smo s Srbi igrali povsem enakovredno. Je pa tekma še enkrat pokazala, da jih lahko ob našem dobrem dnevu in njihovem slabem premagamo tudi s 3:0. Tokrat sicer ni bilo tako, mogoče je za to krivo, da smo se po vodstvu prehitro zadovoljili, je pa dejstvo, da smo storili nekaj preveč napak, ki jih moramo do prvenstva, na katerem bomo startali na zlato kolajno, odpraviti," je dejal Kanalec.

Slovenija in Srbija se bosta danes pomerili še enkrat, tokrat za zaprtimi vrati. To bo zadnja preizkušnja slovenske ekipe, ki bo evropsko prvenstvo začela 12. septembra, ko se bo pomerila z Belorusijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.