Huda bolezen usodna za velikana angleškega nogometa

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Za posledicami raka je umrl nekdanji angleški reprezentant David Johnson.
Oglej si celoten članek

V 72. letu starosti je umrl nekdanji angleški nogometni reprezentant David Johnson, ki je leta 1981 z Liverpoolom postal tudi evropski klubski prvak, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Johnson, ki je imel raka na grlu, je bil prvi nogometaš, ki je na liverpoolskem derbiju Merseyside zadel tako v dresu Evertona kot Liverpoola. To je pozneje ponovil le Peter Beardsley.

Johnson je dvakrat igral za Everton, vmes pa je nosil tudi dres Ipswicha in Liverpoola. V šestih letih pri rdečih je osvojil tri naslove angleškega prvaka in evropski naslov, na 213 tekmah je zanje dosegel 78 golov. V karieri je bil tudi član Barnsleyja, Manchester Cityja, Tulse, Preston North Enda in Barrowa.

V osmih nastopih za Anglijo je dosegel šest golov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.