Huda poškodba branilke malega globusa

Foto: EPA
Foto: EPA
Najboljša veleslalomistka lanskega leta Eva Maria Brem je pred nadaljevanjem svetovnega pokala v Leviju utrpela hudo poškodbo noge in končala sezono.
Oglej si celoten članek

Avstrijska alpska smučarka Eva-Maria Brem se je huje poškodovala na treningu pred slalomom v finskem Leviju, tako da je sezona zanjo že končana. 

Kot so sporočili iz avstrijskega smučarskega tabora, si je pri padcu na treningu slaloma zlomila mečnico in golenico leve noge.

Zmagovalka veleslalomskega skupnega seštevka prejšnje sezone bo tako morala izpustiti komaj dobro začeto sezono 2016/17, vrhunec katere bo svetovno prvenstvo v St. Moritzu.

Smučarko po padcu čaka operacija, kot je sporočil zdravnik reprezentance Christian Hoser, pa bo nato morala počivati vsaj štiri mesece, najverjetneje pa pol leta. ''Zlomljeni sta tako mečnica kot golenica, zato bo potreben kirurški poseg za stabilizacijo kosti in olajšanje procesa zdravljenja. Bremova bo odsotna od štiri do šest mesecev,'' je povedal dr. Hoser.

Bremova je padla in se poškodovala na treningu v Thurnu v Kitzbühlskih Alpah, ko je z nogo zajela količek vratc.

Pred dnevi je Bremova, ki je sezono v Söldnu na tradicionalnem oktobrskem veleslalomu sicer začela precej slabo s 26. mestom, dobila nagrado za najboljšo športnico Avstrije v letošnjem letu.

Foto: EPA Eva-Maria Brem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.