Huda poškodba je samo še slab spomin

Foto: Facebook Tim Gajser Imola
V nedeljo se je v Argentini začela nova sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Uspešno tudi za najboljšega slovenskega dirkača Tima Gajserja, ki je uvod v sezono končal na drugem mestu, premoč je moral priznati le Italijanu Antoniu Cairoliju. Za Gajserja je ta uvrstitev odlično izhodišče za nadaljevanje sezone 2019.
Oglej si celoten članek

Slabi spomini na lanski začetek, ko je moral prvo dirko na tem prizorišču izpustiti zaradi hude poškodbe, so zdaj lahko res le še spomini. Optimizem, ki ga je na predstavitvi pred sezono izžareval mladi slovenski dirkač, je bil kot kaže upravičen. Z Italijanom Cairolijem sta bila v Neuquenu razred zase in daleč pred tekmeci.

V obeh vožnjah je Gajser osvojil drugo mesto, zaostal pa le za devetkratnim svetovnim prvakom. "Druga vožnja je bila v redu, start mi je dobro uspel. Prvih nekaj krogov sem bil v krču, tako da me je prehitel tudi Febvre. Potem pa sem se sprostil, ga spet prehitel in lahko sem sledil Antoniu. Skušal sem ga dobiti, a sva bila oba približno enako hitra in je bila razlika okrog dve sekundi. Sem pa skupno kar zadovoljen," je ključne trenutke nedeljske dirke podoživel Gajser.

Kvalifikacije se zanj sicer niso končale po željah, po padcu je bil šele deveti, kar pa ga na dirki ni pretirano motilo. Zares pravi tekmec je bil le Italijan, ki sicer tudi ni najbolje začel sezone v kvalifikacijah, na dirki pa je v prvi vožnji prehitel Slovenca za šest sekund, v drugi za dve.

Nekdanji svetovni prvak Gajser je na dirki za VN Argentine že stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra v svoji krstni sezoni v razredu MXGP leta 2016, ko je tudi osvojil naslov svetovnega prvaka, pa tudi leta 2017. Po prvi letošnji dirki ima Cairoli v skupnem seštevku 50 točk, drugi Gajser 44, tretji je Belgijec Jeremy Van Horebeek s 35.

"Občutki po prvi tekmi so v redu. Počutil sem se v redu, starti so bili v redu ... smo na pravi poti, res sem vesel," je pod Argentino potegnil črto Gajser. Na prvi dirki je sicer še manjkal Nizozemec Jeffrey Herlings, branilec naslova, ki se je v pripravljalnem obdobju poškodoval in okreva po operaciji noge.

Pred dirkači v najmočnejšem tekmovanju je zdaj tritedenski premor, potem pa bo sledila krajša evropska serija: 24. marca dirka v britanskem Matterley Basinu, potem pa še v nizozemskem Assnu in v Trentinu.

"Naslednja dirka je Matterley Basin; proga mi je zelo všeč, dal bom vse od sebe in skušal predvsem uživati, dati vse od sebe in dirkati tako, kot znam," je nadaljevanje sezone optimistično napovedal Gajser.

V Veliki Britaniji pa Gajser ne bo več edini slovenski dirkač v SP. Na to dirko je poleg Gajserja v elitnem razredu MXGP prijavljen še en slovenski motokrosist, Klemen Gerčar, ki bo letos dirkal na evropskih prizoriščih. V šibkejšem razredu MX2 pa bosta nastopila še Jan Pancar in Maks Mausser.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.