Huje kot moški: na SP pljuvale tekmice, odrivale sodnico, jo obtožile rasizma ...

Foto: Profimedia žensko SP v nogometu
Anglija zasluženo do uvrstitve v četrtfinale.
Oglej si celoten članek

Angleška ženska reprezentanca, ki jo vodi nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda in Evertona Phil Neville, je na svetovnem prvenstvu v Franciji s 3:0 premagala Kamerun in se uvrstila v četrtfinale. Tekmo v Nici je zaznamovalo nešportno obnašanje Kamerunk, ki so se težko sprijaznile s porazom in odločitvami, ki jih je s pomočjo VAR sprejemala glavna sodnica Liang Qin.

Že v 13. minuti je branilka Augustine Ejangue pljunila angleško nogometašico Toni Duggan, sicer članico Barcelone, v naslednji minuti pa so Otočanke povedle po indirektnem prostem strelu znotraj kazenskega prostora Kamerunk. 

Vse skupaj se je nato dodatno zaiskrilo v sodniškem dodatku prvega polčasa. Angležinje so bile natančne še enkrat, VAR pa je prvič odločil v škodo Afričank. Te se dolgo niso želele sprijazniti z odločitvijo ter tako nekaj časa niso hotele nadaljevati tekme. Ignorirale so svojega selektorja, se zbrale v krogu na zelenici in sestankovale.

Foto: Profimedia žensko SP v nogometu Foto: Profimedia žensko SP v nogometu

Po poročanju medijev so kitajsko delilko pravice v tunelu ob odhodu na glavni odmor obtožile rasističnega obnašanja. 

Kamerunke so nato v drugem polčasu zatresle mrežo nasprotnic, a je VAR še drugič spremenil odločitev sodnic in po prepovedanem položaju razveljavil zadetek. Angležinje so bile kasneje vse bolj tarča grobih naletov, piko na i k zmagi pa so postavile po domiselni akciji iz kota.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.