Hujša poškodba Zlatana Ibrahimovića! Ogrožena celo kariera?

Foto: Epa
Foto: Epa
Zlatan Ibrahimović je moral trening Milana predčasno zapustiti zaradi poškodbe.
Oglej si celoten članek

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović si je na ponedeljkovem treningu poškodoval mečno mišico in predčasno končal vadbo, a prizorišče zapustil brez bergel, je dejal predstavnik italijanskega nogometnega prvoligaša Milana, katerega član je 38-letni napadalec.

Podrobnosti poškodbe še niso znane, za kako hudo poškodbo gre, bo znano po temeljitejšem pregledu, a so se pojavila že prva ugibanja, da naj bi si poleg mišice legendarni Šved huje poškodoval tudi ahilovo tetivo, kar bi lahko pomenilo tudi konec športne kariere, zagotovo pa sezone.

Zlatan naj bi se poškodoval v samem zaključku treninga, ko se je med igro na dva gola nenadoma ustavil, saj je začutil bolečino v listu. S pomočjo soigralca naj bi se nato napotil v slačilnico ter na pregled pri zdravnikih.

Ibrahimović si je sicer list na nogi poškodoval že januarja, a je zaradi poškodbe manjkal le nekaj tednov, toda tokrat naj bi po prvih ocenah bila prisotna tudi bolečina v ahilovi tetivi, kar lahko močno zakomplicira situacijo ter Šveda oddalji z igrišč za dalj časa, ali celo konča njegovo kariero.

Ibrahimović se je sicer v Italijo s Švedske vrnil 11. maja, dva meseca po tem, ko je zaradi pandemije novega koronavorusa zapustil Apeninski polotok. V tem času je vadil v Stockholmu s Hammarbyjem, klubom, katerega solastnik je.

V italijanski prvi ligi je sicer do konca sezone 12 krogov, sezono pa naj bi nadaljevali sredi junija. O samem nadaljevanju bo sicer več znanega v četrtek.

Poškodba tudi Oblakovega soigralca

Soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pri madridskem Atleticu, Portugalec Joao Felix, pa si je na ponedeljkovem treningu poškodoval koleno, so sporočili iz kluba, ki je 20-letnika lani julija iz Benfice pripeljal za več kot 120 milijonov evrov.

Kako dolgo bo Joao Felix odsoten zaradi nategnjene vezi, ni znano, odvisno je, kako bo koleno reagiralo po počitku.

Felix je sicer februarja manjkal dva tedna zaradi poškodbe stegenske mišice, oktobra lani pa si je poškodoval gleženj in moral počivati en mesec.

Španci po marčevski prekinitvi sezone zaradi pandemije novega koronavirusa načrtujejo nadaljevanje tekmovanja sredi junija.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.