Humar zaradi bizarne napake ob nastop

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Aleksa Humarja, vodilnega slovenskega voznika relija, je v zadnjih dneh spremljala velika smola.
Oglej si celoten članek

Aleksa Humarja, vodilnega slovenskega voznika relija, je v zadnjih dneh spremljala velika smola. Na slovitem belgijskem reliju Ypres za evropsko prvenstvo ni mogel startati, ker je založil zapiske hitrostnih preizkušenj. Slovenska posadka (Renault clio R3T), v kateri je bil še Florjan Rus, je ostala brez v žargonu poimenovanega "radarja" in starta.

O izjemni smoli, ko je slovenska posadka ostala brez starta na eni največjih asfaltnih klasik v Evropi, je Humar svoje sledilce o predčasnem koncu relija obvestil na osebnem profilu Facebook. Ker sta založila svoje zapiske hitrostnih preizkušenj, nazadnje so bili v dirkalnem avtomobilu, na reliju nista mogla nastopiti.

Slovenca bi morala nastopiti v konkurenci ERC3 dvokolesno gnanih dirkalnikov, a iz premiernega nastopa ni bilo nato nič. Po popisu in testu ter kvalifikacijski hitrostni preizkušnji sta Slovenca žal zelo hitro končala zgodbo na tej klasiki avtomobilističnega športa, ki se ponaša že z 52-letno tradicijo.

Štirikratni državni prvak Slovenije v reliju in vodilni v letošnjem državnem prvenstvu je letos zmagal na reliju Vipavska dolina v Ajdovščini, takrat mu je zapiske bral Jaka Cevc, na uvodni dirki državnega prvenstva 2016 reliju Velenje pa sta bila z Rusom peta.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.