Huskiesi četrtič prvaki študentske lige

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ekipa Connecticut Huskies je v finalu ameriškega univerzitetnega prvenstva NCAA premagala Kentucky Wildcats s 60:54 (35:31) in četrtič v svoji zgodovini osvojila študentski naslov, prvega po letu 2011.
Oglej si celoten članek

S tem se je pred 79.238 gledalci v hramu ameriškega nogometa, na stadionu Dallas Cowboys v Arlingtonu, končal zaključni turnir tako imenovane marčevske norosti. Zaradi enega izmed najbolj gledanih dogodkov v ameriških športih ni bilo tekem v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, v NBA.

Košarkarji Kentuckyja so poskušali osvojiti svojo že deveto lovoriko, nazadnje so slavili pred dvema letoma. V obračunu najnižje uvrščenih nosilcev v zgodovini finalnih tekem NCAA je ekipa Huskies vodila ves čas tekme in preživela tudi nalet Wildcatsov v minutah med prvim in drugim polčasom, ko so se z delnim izidom 19:5 približali le na točko zaostanka. "Bilo je napeto, toda zaupali smo vase, v svoje sposobnosti, in zmagali. S tem nam je uspelo kronati izjemno sezono," je dejal Shabazz Napier, z 22 točkami in šestimi skoki najboljši igralec tekme. Ryan Boatright, ki je kljub zvinu gležnja v drugem polčasu ostal na igrišču, je dodal 14 točk, Niels Giffey pa 10.

James Young je bil z 20 točkami tokrat prvi mož Kentuckyja, saj je tekmecem uspelo ustaviti prvega strelca ekipe Juliusa Randleja pri desetih točkah. Poleg tega so poraženci zgrešili kar 11 prostih metov, tri v zaključku tekme, ko je bil končni izid še negotov.

Liga NCAA, finale:

Connecticut Huskies : Kentucky Wildcats 60:54 (35:31)
Napier 22, Boatright 14, Giffey 10; Young 20, Randle 10

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.