Hvalisanje iz Denverja: Tako smo ugasnili Dončića

Foto: Twitter luka dončić
Košarkarjem Denverja je uspelo v ključnih trenutkih tekme popolnoma nevtralizirati glavno orožje Dallasa.
Oglej si celoten članek

Denver je po dramatični končnici tekme v American Airlines Centru premagal Dallas (106:107) s košem Nikole Jokića osem sekund pred koncem. Zaključek srečanja je zaznamoval strelski mrk Luke Dončića, ki v zadnji četrtini ni dosegel niti ene točke, potem ko je zgrešil vse tri mete iz igre. Prostih metov ni izvajal. 

"Luka je imel 27 točk, devet skokov in deset asistenc, vendar smo mu otežili delo, še posebej v zaključku tekme," se je pohvalil Jokić. "Podvajali smo ga in ga prisilili, da je žogo oddal nekomu drugem. V zadnjem napadu je moral podati v kot, nato so izgubili žogo. To je bila dobra obramba z naše strani," je dodal strelec 33 točk za Denver.

Tudi Jamal Murray je dejal, da je bilo tesno pokrivanje Dončića del skrbno pripravljene obrambne strategije. "Vršili smo pritisk nanj in ga silili v podajo. Zaupali smo v naše igralce in taktika je delovala. Igrali smo dobro in aktivno obrambo," je dejal.

Strategija je bila plod domišljije trenerja Michaela Malona. "Obramba je bila ves čas na trnih. Luko smo želeli spraviti v gnečo, kjer bo obkrožen z aktivnimi in visoko dvignjenimi rokami. Upali smo, da bodo ostali grešili. Po eni strani je pri pripravi strategije vedno prisoten strah. Kako ga sploh ustaviti? Po drugi strani pa lahko kot trener in ljubitelj košarke rečem: 'ta fant res nekaj posebnega'," je pristavil Malone.

Foto: Epa michael malone

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.