IAAF: Bolt in Fraser-Prycova atleta leta

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodna atletska zveza (IAAF) je v soboto razglasila najboljša atleta letošnjega leta. Prestižni nagradi sta osvojila Jamajčana Shelly-Ann Fraser-Pryce in Usain Bolt.
Oglej si celoten članek

Za najboljšega sprinterja na svetu Usaina Bolta je to že peto priznanje po letu 2008, najboljši ni bil le leta 2010. Shelly-Ann Fraser-Prycova je najboljša prvič. Tako je v Monaku v soboto odločila Mednarodna atletska zveza (IAAF).

Bolt si je nagrado prislužil z obrambama naslovov na 100 in 200 metrov na letošnjem svetovnem prvenstvu v Moskvi, pri čemer je na 200 metrov dosegel tudi najboljši izid na svetu (19,66). Z jamajško štafeto pa je bi zlat tudi na 4 x 100 metrov.

"Ta je za vas, Jamajčani"

"Vau. Še eno priznanje IAAF. Sem zelo počaščen. Ta je za vas, Jamajčani," je v prvem odzivu na nagrado čivknil najboljši atlet na svetu v zadnjih letih. Za letošnjo nagrado je imel sicer močno konkurenco, saj je tudi Britanec Mo Farah na SP v Moskvi osvojil dve zlati (na 5.000 in 10.000 metrov). Za uteho slednjega je nagrado za trenerja leta dobil Farahov trener Alberto Salazar.

Boltova rojakinja Fraser-Prycova je v Moskvi slavila na 100 metrov z najboljšim izidom na svetu (10,71), dodala pa je še zlato na 200-metrski razdalji, pa tudi štafetno zlato na 4 x 100 metrov so dobile Jamajčanke.

"Vznemirjena sem in vesela. Kaj takšnega sem si lahko predstavljala le v sanjah," je dejala Fraser-Prycova, prva Jamajčanka po Merlene Ottey iz leta 1990 s to nagrado. Nagrada IAAF ima tudi finančno plat, dobitnika bosta prejela po 100.000 dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.