Iaaf potrdil le eno Rusinjo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ruska reprezentanca bo na olimpijskih igrah v Riu nastopila samo z enim članom oziroma članico atletske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Ruski minister za šport Vitalij Mutko je danes potrdil, da je atletska krovna zveza (Iaaf) odločena, da ne bo spreminjala svoje odločitve, po kateri ruski atleti ne smejo tekmovati v Riu.

Mutko je pred dnevi v pismu prosil predsednika Iaaf Sebastiana Coeja, naj zveza dovoli nastope tistim športnikom, ki so dopinško čisti. "Danes sem dobil odgovor. Odločitve ne bodo spreminjali," je za ruske medije dejal Mutko.

Rusko atletsko reprezentanco bo tako v Riu zastopala le Darja Klišina, ki so ji nastop dovolili že prejšnji teden, ko je športno razsodišče Cas potrdilo odločitev Iaaf in zavrnilo pritožbo Rusije. Mutko je v pismu Iaaf sicer posebej izpostavil skakalko s palico Jeleno Isinbajevo, ki pa tako, kot kaže, vendarle ne bo mogla računati na nastop v zadnjem hipu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.