Ibaka bo lahko nastopal za Španijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Košarkar Oklahome Thunder je v petek dobil špansko državljanstvo in vsa potrebna dovoljenja, da na letošnjem evropskem prvenstvu v Litvi nastopi za izbrano vrsto Španije. "Danes je zelo srečen dan zame," pravi 21-letnik iz Konga.
Oglej si celoten članek

"Ponosen in srečen sem, da imam priložnost veliko vrniti državi, ki mi je toliko dala," je novico, da lahko zaigra za špansko reprezentanco, sprejel Ibaka, ki je to izvedel ravno, ko je čakal na let v rodni Kongo, kjer ga čakajo dobrodelne akcije Unicefa.

"Rad bi se zahvalil vsem institucijam, ki so pomagale pri pridobitvi španskega državljanstva," je še povedal 208 centimetrov visok krilni center Thunderjev in dodal: "Sedaj komaj čakam, da bom lahko pomagal španski izbrani vrsti. Čakam na 27. julij, ko se bom srečal s svojimi soigralci v reprezentanci."

Ibaka je leta 2007 profesionalno košarkarsko kariero začel pri katalonskem klubu Baloncesto L'Hospitalet, kariero pa je nadaljeval pri prav tako katalonski Manresi. Po dveh letih igranja profesionalne košarke v Španiji se je Ibaka preselil pod NBA obroče, kjer brani barve Oklahome Thunder. V lanskem rednem delu lige NBA je košarkar iz Brazzavilla za Thunderje povprečno dajal 9,9 točke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.