Ibra se še ni naveličal golov

Foto: Žurnal24 Otvoritev sezone, kot si je ne bi mogel niti zamisliti - Zlatan Ibrahimović je p
Po tem, ko je postal edini nogometaš v zgodovini Barcelone, ki mu je uspelo zadeti na štirih zaporednih tekmah, je Zlatan Ibrahimović v Málagi poskrbel, da rekordnega niza še ni konec (2:0).
Oglej si celoten članek

Gostovanje Barcelone v Málagi bi moralo po vsej verjetnosti miniti celo brez udeležbe švedskega mojstra. A poškodba Thierryja Henryja je prisilila Josepa Guardiolo v zelo hitro menjavo v konici napada. Ni minilo niti deset minut, ko je Zlatan Ibrahimović znova zadel. Le napad prej je zapravil fantastično priložnost, a le trenutek kasneje se je že veselil svojega petega gola na prav toliko tekmah. Barça sicer ni blestela, saj so jih modro-beli pritiskali po celem igrišču in s prenekaterim podlim prekrškom spravljali ob živce. Kljub temu so Katalonci znova udarili takrat, ko je bilo najbolj pomembno, zadel pa je - Katalonec. Gerard Piqué je podstavil nogo pod predložek Xavija Hernándeza in povišal vodstvo, ki je do konca ostalo nedotaknjeno (2:0). Zaradi dveh golov boljše gol razlike v vodstvu na vrhu tabele ostaja Real Madrid, ki je le nekaj ur prej doma gostil Tenerife ...

Povratek portugalskega branilca Pepeja in po dolgem času tekma brez golov Cristiana Ronalda, sta glavna poudarka dvoboja med Real Madridom in Tenerifejem (3:0). Beli so se na domačem Santiagu Bernabéu, kot je to že navada, znova dolgo mučili s prebijanjem obrambe gostov, kar je prvemu uspelo Karimu Benzemaju v 47. minuti. Po komičnem vložku obrambe otočanov je Francoz povišal še na 2:0, končni rezultat pa je s pravim projektilom postavil Kaká. Tako se je Real vsaj za slabi dve uri povzpel na vrh lestvice, kjer ga na večerni tekmi v Málagi lahko spet hitro zamenja Barcelona. V soboto sta v Bilbau igrala še domači Athletic in Sevilla, Andaluzijci pa so Baske odpihnili s kar 4:0.


Španija, 5. kolo:

Athletic Bilbao : Sevilla 0:4 (0:3)
Renato (5), Negredo (21), Kanoute (45), Navas (75)
RK: Amorebieta (55/Bilbao)

Real Madrid : Tenerife 3:0 (0:0)
Benzema (47, 58), Kaká (77)

Málaga : Barcelona 0:2 (0:1)
Ibrahimović (39), Piqué (59)
RK: Luque (86)

Valencia : Atlético Madrid 2:2 (2:1)
Pablo (25), Villa (27); Agüero (7), Maxi (90)

Almeria : Racing Santander 2:2 (1:0)
Crusat (17), Uche (89); Tchite (59), Lacen (71)

Espanyol : Xerez 0:0

Mallorca : Valladolid 3:0 (1:0)
Nunes (4), Aduriz (70), Valero (72)

Osasuna : Sporting Gijon 1:0 (0:0)
Nekounam (56/11-m)

Zaragoza : Getafe 3:0 (2:0)
Pavon (17), Aguillar (24, 81)

Deportivo La Coruna : Villarreal 1:0 (1:0)
Juca (8)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.