Ibrahimović ostro kritiziral Mbappeja: "Naredil si napako"

Foto: Epa
Foto: Epa
Zlatan Ibrahimović je brez dlake na jeziku udaril po Kylianu Mbappeju.
Oglej si celoten članek

Legendarni švedski napadalec Zlatna Ibrahimović tudi med odsotnostjo z nogometnih zelenic pridno skrbi za svojo samopromocijo. Tokrat se je nekdanji član PSG-ja zelo kritično lotil trenutno najbolje plačanega nogometaša na svetu Kylian Mbappeja.

Ibrahimović meni, da je Mbappe naredil napako, ker se poleti ni pridružil Realu in namesto tega pristal na podaljšanje s svojim trenutnim delodajalcem.

Triindvajsetletni francoski reprezentant naj bi v sezoni 2022/2023 s plačo, dodatki in pokrovitelji zaslužil več kot 130 milijonov evrov. Nedavno so v medije pricurljale tudi podrobnosti ponudbe, s katero je PSG preprečil njegovo selitev v Madrid.

Astronomsko Zdaj je jasno vse, Mbappe te ponudbe ni mogel zavrniti

Mbappe bo do leta 2025 zaslužil najmanj 630 milijonov evrov, ob tem naj bi prejel tudi 180 milijonov evrov bonusa za podaljšanje. Izpogajal si je tudi pravico do vmešavanja v klubsko politiko, kar pomeni, da bo imel v prihodnosti besedo pri nakupih igralcev in imenovanju najvplivnejših funkcionarjev.

Foto: Epa Kylian Mbappe S tem se je, poudarja Ibrahimović, porušila naravna hierarhija kluba. "Mbappeja ne poznam preveč dobro kot človeka, lahko pa rečem, da je fantastičen nogometaš. Sprejel je pravo odločitev za Pariz, ne pa tudi zase. Prišel je v položaj, ko je postal pomembnejši od kluba. V klubu pa so mu to omogočili. Nihče ne more biti nad klubom. Ko otrok pridobi moč, lahko hitro pride do denarja," svari Ibrahimović.

Kritizirial je tudi vse, ki Francozu svetujejo na karierni poti. "Starši postanejo odvetniki, agenti, trenerji. In to je težava. Takrat izgubiš samodisciplino in nato še samega sebe. V današnji generaciji igralcev starši mislijo, da so tudi oni postali zvezde, dajejo intervjuje za časopise. Kdo pa misliš, da si? Utihni! Na tvojem sinu je, da dela in ima ustrezno disciplino," je dodal.

Za konec je v zanj značilnem slogu zatrdil, da Francija še vedno trpi posledice njegovega odhoda. "Odkar sem odšel, je šlo vse samo še navzdol. Nimate o čem pisati. Francija me potrebuje, jaz ne potrebujem Francije. Niti Mbappe, Neymar in Messi vam ne morejo pomagati. Ker nimate več boga," je prepričan 41-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.