Ibrahimović se je lotil LeBrona, ta mu ni ostal dolžan

Foto: Epa
Foto: Epa
Košarkarski zvezdnik moštva LA Lakers se je odzval na očitke jezikavega Zlatana Ibrahimovića.
Oglej si celoten članek

LeBron James velja za enega najbolj družbenih aktivnih in ozaveščenih športnih superzvezdnikov. Štirikratni prvak lige NBA se za razliko od nekaterih kolegov ne izogiba družbeno-političnim temam, ima zelo jasno izraženo politično stališče in se aktivno zavzema za odpravo družbene ter rasne neenakosti.

Njegov aktivizem pri ljudeh vzbuja mešane odzive. Mnogi so prepričani, da sta vpliv in prepoznavnost športnikov koristna za doseganje družbenih sprememb, spet drugi menijo, da bi se morali športniki izogibati političnim temam. V drugo skupino sodi tudi nogometni as Zlatan Ibrahimović, ki mu gre aktivizem enega največjih košarkarjev vseh časov pošteno na živce.

"LeBron je fenomenalen v tem, kar počne, vendar ne maram, kadar ljudje z določenim statusom pridigajo o politiki. Počni to, v čemer si dober," je štirikratnemu MVP-ju lige NBA sporočil Ibrahimović. "Igram nogomet, ker to najbolje znam. Nisem politik. Če bi bil politik, bi se ukvarjal s politiko. To je prva napaka slavnih ljudi, ko postanejo slavni. Osebno se političnim temam raje izogibam, saj bi s tem tvegal kakšno neumnost," je dodal napadalec Milana.

James je bil v svojem odzivu zelo kratek in jedrnat. "Zelo dobro sem podkovan v tem, kar govorim. Izbral si je napačno tarčo, ker vedno naredim svojo domačo nalogo," je bil jasen košarkar LA Lakers.

Foto: Epa ibrahimović

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.