Ibrahimović se ne da, dosegel še en zgodovinski mejnik

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji švedski reprezentant je v polovici sezone pri AC Milanu postavil zgodovinski mejnik.
Oglej si celoten članek

Švedski nogometni napadalec Zlatan Ibrahimović je pri 38 letih v soboto zvečer v italijanski Serie A poskrbel za nov mejnik.

Ob zmagi svojega AC Milana proti Cagliariju (3:0) je dosegel deseti gol v sezoni in tako postal najstarejši nogometaš, ki mu je v eni sezoni uspelo zadeti vsaj desetkrat. Ibrahimoviću je dosežek uspel v zadnji tekmi sezone, ki jo je AC Milan končal na šestem mestu.

S tem je podrl skoraj 70 let star rekord. Ko je Silvio Piola v sezoni 1951/52 dosegel deset golov, je bil star 38 let in 127 dni, Ibrahimović pa je imel ob dosežku 38 let in 302 dneva.

Ugibanja Italijanski medij: so strašni dogodki razlog, da je Iličić izginil?

Ko je Ibrahimović v preteklem kolu konec julija dvakrat zadel proti Sampdorii, je presegel mejo 50 golov v dresu AC Milana ter postal prvi nogometaš, ki je za oba milanska velikana, Milan in Inter, dosegel več kot 50 zadetkov, poroča spletni portal goal.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.