Ibrahimović: "Ti nisi Zlatan! Ne izzivaj virusa"

Foto: Epa
Foto: Epa
Nogometni zvezdnik je ljudi pozval k upoštevanju preventivnih ukrepov.
Oglej si celoten članek

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović se je postavil na stran kampanje, ki promovira spoštovanje pravil socialne distance ter nošenje mask, poroča francoska tiskovna agencija AFP. To je v četrtek razlagal v posnetku, ki ga je objavila regija Lombardija. Nekaj besed je namenil tudi dvomljivcem v novi koronavirus.

Šved je v posnetku dejal, naj ljudje ne izzivajo virusa. Nekdanji reprezentančni napadalec, ki trenutno igra za AC Milan v regiji Lombardija, je bil pred nekaj tedni pozitiven za covid-19, zdaj pa si je opomogel in znova igra v prvenstvu, v katerem je najboljši strelec.

"Virus me je izzval in premagal sem ga," je razložil v italijanščini in svetoval tistim, ki dvomijo v nevarnost, ki jo predstavlja novi koronavirus. "Toda ti nisi Zlatan. Ne izzivaj virusa. Uporabi svojo glavo, spoštuj pravila. Socialno distanciranje in maske, vedno. Zmagali bomo," je dodal.

Video, posnet na terasi s pogledom na Milano, se zaključi z Ibrahimovićem, ki si nadene masko.

Dvignil prah Ronaldo hitel brisati provokativno izjavo o covidu-19

Predsednik Lombardije Attilio Fontana je dejal, da je idejo, da Šveda vključi v projekt, dobil v noči po derbiju med obema milanskima kluboma, na katerem je 39-letnik za zmago z 2:1 prispeval oba zadetka.

Tako kot njene evropske sosede, je tudi Italija ena izmed držav, ki jih je pandemija najbolj prizadela, v zadnjih tednih se je namreč močno povišalo število pozitivnih oseb ter smrtnih primerov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.