Ibraimi: "Poseben občutek, ni dvoma"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Prva letošnja nogometna lovorika je šla v roke nogometašev Maribora, ki so na tekmi za superpokal z 2:1 odpravili nogometaše Olimpije. Odločilni zadetek za zmago je zabil nekdanji zmaj Agim Ibraimi.
Oglej si celoten članek

"Poseben občutek, ni dvoma. Toda najbolj pomembno je, da smo zmagali. Lepo je osvojiti novo lovoriko, to je le še dodatna motivacija za nas pred naslednjimi preizkušnjami. Izkazalo se je, da ima Olimpija dobro ekipo in bo velik konkurent za drugo mesto v slovenski ligi. Je pa naš trud z dobro predstavo celotne ekipe prinesel zaslužen uspeh," je po prvi lovoriki v novi sezoni dejal makedonski vezist Agim Ibraimi. Slednji je z zadetkom v zaključku srečanja pokopal nekdanje soigralce pri Olimpiji in vijoličastim prinesel nov naslov.

Po sedmi osvojeni lovoriki na klopi Maribora je od sreče sijal tudi strateg Darko Milanič: "Zelo smo zadovoljni z zmago in vstopom v sezono ob osvajanju nove lovorike ter tudi z igro – glede na spoznanje, da še nismo v tekmovalnem ritmu. V zadnjem času smo si želeli, da bi ga dobili iz tekme v tekme, s tem pa lažje tekli in igrali hitreje. Vse te pripravljalne preizkušnje so nam koristile, s prvimi uradnimi tekmami bomo na primerni ravni." Pomanjkljivosti v ekipi seveda obstajajo, vijoličasti jih bodo v čim večji meri poskušali odpraviti še pred prvim obračunom z Željezničarjem v kvalifikacijah za Ligo prvakov: "V tem namenu bo dobrodošla tudi prvenstvena premiera v Novi Gorici. Uradne tekme se razlikujejo, prinašajo nove situacije. Do zdaj smo veliko naredili, a bomo tudi v novem tednu poskušali storiti, kar moramo. Več bo treningov, lahko se bomo posvetili analizi in se temeljito pripravili na naslednje preizkušnje."

Šiljak: "Imam mešane občutke"

Ljubljančani so bili blizu, a še vedno daleč. V odločilnih trenutkih je varovancem Ermina Šiljak zmanjkalo nekaj malega. "Imam mešane občutke. Povem lahko, da smo razočarani, posebej zato, ker smo imeli prevlado na igrišču, a so Mariborčani zadeli, povedli z 1:0. Nato smo se vrnili v igro, nadzirali potek, a dobili nesrečen gol za 2:1, čeprav smo imeli kar nekaj lepih akcij. To so mladi fantje, iz vsakega poraza je treba povleči kakšen nauk, gledati moramo naprej. Bili smo zelo blizu lovorike, a se ni izšlo. Ostanejo nam naslednje tekme, čim prej se moramo regenerirati, pripraviti za naprej. Manjkali so nam nekateri igralci, na katere sem računal, pogodbe so podpisane, a niso pravočasno prejeli dovoljenj," je svoje misli po srečanju strnil nekdaj odlični napadalec.

"Mariboru bi čestital za lovoriko. Mi moramo pozitivne stvari z današnje tekme obdržati, slabe pa odpraviti in že gledati naprej proti naslednji evropski tekmi in začetku prvenstva," pa je svojega šefa dopolnil Boban Jović, ki je s soigralci veliko bolje odigral drugi polčas: "Veliko nismo spreminjali, saj je bil dober že prvi polčas. Presekal nas je zadetek Filipovića, ki je bil res neverjeten. Dobro smo začeli, izenačili, nato pa po naši novi napaki prejeli drugi zadetek. Na koncu nam je zmanjkalo časa. Moramo gledati naprej, ta poraz nas ne bo potrl. V Ljubljano moramo vrniti naslednjo lovoriko – prvenstvo in pokal."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.