Ida Štimac: nova hrvaška Janica Kostelić

Foto: Nev Pavletic/Pixsell
Foto: Nev Pavletic/Pixsell
Hrvati imajo novo Janico. "Še preden sem shodila, sem smučala," pravi najboljša mlada slalomistka sveta.
Oglej si celoten članek

Smučanje je bilo Idi Štimac,16-letnici z Reke, položeno v zibelko. Mama je nekdanja smučarka, ded učitelj smučanja, zato je bilo skoraj logično, da bo tudi sama smučala. Trenira od šestega leta in je trenutno najboljša slalomistka sveta v svoji kategoriji. Najmanj 170 dni na leto je na pripravah v tujini.

"Najraje vozim slalom, ker je treba imeti dobro ravnotežje med tehniko in natančnostjo, kar pomeni, da moraš biti povsem osredotočen. Tudi v superveleslalomu je treba imeti vse to, vendar pa je težišče na hitrosti," je že pred tremi leti povedala za Novi list. 

Kot številni športniki se tudi sama rada zateče k ritualom. Pred začetkom vedno poskoči na smučeh in z eno palico udari ob drugo. Ob prihodu v cilj pa vedno takoj pogleda proti semaforju, je povedala. 

Trenira vedno, tudi kadar ni na snegu. Sledi prepričanju, da dobro delo obrodi rezultate. Najtežje pa ji je trenirati v slabem vremenu. "Mraz me ne moti, samo da ni oblačno," pravi mlada Hrvatica, za katero so prepričani, da bo šla po stopinjah Janice Kostelič

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:10 9. December 2016.

    Dvomim da je avto teme želel napisati: »Preden sem smučala, sem hodila", verjetno je želel: povedat da je smučala že …

  • 13:06 9. December 2016.

    ...maš prav...izgleda dosti boljše....

  • 12:12 9. December 2016.

    Ne izgleda kot nova Janica.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.