Ideja: nič več remijev in zlati gol

Foto: Žurnal24 Sepp Blatter Fifa
Da bi bil mundial bolj zanimiv, kot je bil letošnji v Južni Afriki, predsednik Fife Sepp Blatter predlaga, da v predtekmovanju naj ne bi bilo več neodločenih izidov ter vrnitev zlatega gola.
Oglej si celoten članek

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je po svetovnem prvenstvu poln idej. Praktično v vsakem pogovoru z novinarji predlaga novo, v zadnji je napovedal spremembe v sistemu igranja na svetovnih prvenstvih. V predtekmovanju naj ne bi bilo več neodločenih izidov, za izločilne boje pa bi pri podaljških spet uvedel zlati gol. V pogovoru za nemško revijo Focus je dejal, da bo o predvidenih spremembah odločal tehnični komite zveze.

"Predtekmovalnih tekme prvenstva v Južnoafriški republiki so bile v večine dolgočasne. Preveč je bilo taktiziranja, zato gledalci niso mogli uživati. Če bi ukinili neodločen izid, bi bilo drugače. V primeru remija, bi se takoj pristopilo k enajstmetrovkam, po katerih bi dobili zmagovalca," je morebitne spremembe in razloge zanje obrazložil Švicar, ki ga moti tudi previdna igra v podaljških: "Če bi spet uvedli zlati gol, bi se to najbrž spremenilo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.